Wat is civiele infra?

Wat is civiele infra?

Civiele techniek bestaat enerzijds uit grondwerk-, wegen- en waterbouw (GWW) en anderzijds uit infratechniek. Grondwerk-, wegen- en waterbouw is gericht op de infrastructuur van de stad.

Wat is natte waterbouw?

waterbouw = alle activiteiten die met de aanleg van waterwegen, afwateringen, riolen e.d. te maken hebben. natte waterbouw: de activiteiten die met de aanleg van waterwegen, sloten, vaarten, afwateringen, e.d. te maken hebben… Infrabedrijf = …

Wat doet een grondwerkbedrijf?

Een grondwerker is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met grond- en graafwerkzaamheden. Je voert verschillende werkzaamheden uit met de hand of met een machine. Daarbij moet je denken aan bijvoorbeeld het graven van sleuven om kabels of leidingen in te verwerken.

Wat zijn Infrawerken?

sector die betrekking heeft op de bouw en het onderhoud van de infrastructuur; de grond-, weg- en waterbouw als werkgebied Onder infra verstaan wij alle bouwprojecten die betrekking hebben op weg-, water- en railverbindingen.

Wat zijn infra werkzaamheden?

Infratechniek is een toegepaste wetenschap die gericht is op het realiseren en onderhouden van objecten die in de grond vast zitten. Grond Weg- en waterbouw is een benaming waarmee over het algemeen ook Infratechniek wordt bedoelt. Binnen de infratechniek worden verschillende werkzaamheden verricht.

Wat is Civiele Techniek?

Civiele techniek kunnen we dus zien als toegepaste wetenschap die gericht is op het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van openbare werken die vastzitten in de grond. Voorbeelden hiervan zijn leidingen, kabels, wegen, bruggen, spoorwegen en gebouwen, maar dus ook de studie naar rivieren en kanalen.

Wat valt onder Infra?

Wat heeft een grondwerker nodig?

De meeste mensen die grondwerker zijn, hebben een mbo-opleiding grond, water en wegenbouw of een mbo-opleiding tot kraanmachinist of stratenmaker. Als je grondwerker wordt, is dat vaak niet het enige dat je doet. Meestal doe je ernaast werk als bijvoorbeeld kraanmachinist, stratenmaker of wegwerker.

Wat verdient een ZZP grondwerker?

Startsalaris zonder ervaring ongeveer € 1.800 bruto per maand. Gemiddeld salaris ongeveer € 2.100 bruto per maand. Salaris met meer dan tien jaar ervaring ongeveer € 2.400 bruto per maand.

Wat wordt bedoeld met Infratechniek?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven