Wat is Cyber hygiene?

Wat is Cyber hygiene?

“Cyber-hygiëne is een informele term die verwijst naar best practices en andere activiteiten die beheerders en gebruikers van computersystemen kunnen ondernemen om hun cyberveiligheid te verbeteren terwijl ze deelnemen aan algemene online activiteiten, zoals surfen op het web, e-mailen, sms’en, enz.”

Wat is het hoofddoel van cyber oorlogsvoering?

Militaire motivaties Cyber Command is de nieuwste wereldwijde soldaat en zijn enige domein is cyberspace, buiten de traditionele slagvelden van land, zee, lucht en ruimte”. Het zal proberen cyberaanvallen te vinden en, indien nodig, te neutraliseren en de militaire computernetwerken te verdedigen.

Wat is Cyberveilig gedrag?

De deur sluiten voor iemands neus, een onbekende zonder pas aanspreken, weigeren informatie te geven… Dit gedrag vraagt iets extra’s van medewerkers. Uit de diepteinterviews blijkt dat mensen in veel gevallen liever behulpzaam en vriendelijk zijn.

Waarom cyberaanvallen?

Van gestolen gegevens tot geblokkeerde ziekenhuissystemen: cyberaanvallen hebben gevaarlijke gevolgen. Cyberaanvallen zijn pogingen om misbruik te maken van informatie, door het stelen, vernietigen of blootstellen ervan, met als doel om computersystemen en -netwerken te verstoren of te vernietigen.

Wat is ethisch hacken?

Een ethische hacker is iemand die op zoek gaat naar kwetsbaarheden van soft- en hardware zoals websites, webwinkels en computersystemen en netwerken en deze kwetsbaarheden niet openbaar maakt, maar bedrijven en overheden informeert over het lek en ze de kans geeft zaken op orde te krijgen.

Hoe werkt een ransomware?

Ransomware is malware die de databestanden van gebruikers versleutelt, met als doel om deze later te ontsleutelen in ruil voor losgeld. In extreme gevallen blokkeert de ransomware de toegang tot het IT-systeem door ook systeembestanden te versleutelen die essentieel zijn voor de goede werking van het systeem.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven