Wat is de afkorting GMT?

Wat is de afkorting GMT?

De Greenwich Mean Time (GMT) is het ijkpunt. De lengtegraad bedraagt 0 en loopt dwars door het gebouw van de Royal Observatory van Greenwich. De betekenis voor tijdsafspraken die eind 19e eeuw gemaakt zijn: als de zon er op zijn hoogste punt aan de hemel staat in het zuiden, is het precies 12 uur ’s middags, 12.00 GMT.

Wat is tijdzone EDT?

Eastern Daylight Time of EDT is de term voor zomertijd in de volgende gebieden: oostkust van Noord-Amerika, gelijk aan Eastern Standard Time plus 1 uur, ofwel UTC−4; delen van oostelijk Australië (ook AEDT), UTC+11 uur.

Wat is het verschil tussen GMT en UTC?

Hoewel de tijd ruwweg overeenkomt met GMT zijn ze niet exact hetzelfde. GMT is een tijdzone die met name in Europa en Afrika gebruikt wordt en UTC is een tijdstandaard die niet aan een tijdzone gekoppeld is. UTC wordt voornamelijk in computersystemen gebruikt en is in een aantal vakgebieden de standaardtijd.

Welke tijdzone Nederland CET?

De tijdzone waar Nederland zich in bevindt is de Central European Time. Deze tijdzone loopt 1 uur achter op de nulmeridiaan. De nulmeridiaan bevindt zich in Greenwich en wordt ook de de Greenwich Mean Time genoemd. Deze loopt nagenoeg gelijk met de Western European Time.

Waar staat CET voor?

Midden-Europese Tijd (MET) (Engels: CET voor Central European Time) is een tijdzone die één uur voorloopt op UTC (UTC+1), net als de West-Afrikaanse Tijd. In de zomertijd gaat MET in deze landen over in MEZT, Midden-Europese Zomertijd (in het Engels CEST, Central European Summer Time).

Wat betekent PDT in tijd?

Pacific Daylight Time of PDT is de term voor zomertijd in de tijdzone aan de westkust van Noord-Amerika. PDT is gelijk aan Pacific Standard Time plus 1 uur, ofwel UTC minus 7 uur.

Wat is mijn tijdzone UTC?

Wat is Gecoördineerde Universele Tijd UTC (Coordinated Universal Time) is één van de bekende namen van de UTC+0 tijdzone waar het 0u. lateris dan in de UTC (Gecoördineerde wereldtijd) zone. Het wordt gebruikt als de standaardtijd.

Wat is UTC 1?

UTC+1 is de tijdzone voor: Midden-Europese Tijd (MET) West-Afrikaanse Tijd (WAT) Britse Zomertijd of Ierse Zomertijd (in Ierland) of West-Europese Zomertijd (in Portugal en op de Canarische Eilanden)

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven