Wat is de afstand van de zon tot Mercurius?

Wat is de afstand van de zon tot Mercurius?

Baan. Van alle planeten in het zonnestelsel beschrijft Mercurius de baan met de grootste excentriciteit (e=0,21). De afstand tot de zon schommelt zo tussen 46 en 70 miljoen kilometer.

Wat is de temperatuur van Mercurius?

Mercurius lijkt veel op onze maan. Het oppervlak is bezaaid met inslagkraters. Er is geen atmosfeer en ook geen water. Overdag kan de temperatuur oplopen tot wel 450 graden, maar ’s nachts is het er met meer dan 180 graden onder nul ontzettend koud.

Wat is de afstand van Venus tot de zon?

Venus voltooit elke 224,65 dagen een omloop om de Zon met een gemiddelde snelheid van 35,0 km/s. De excentriciteit van de baan is zeer gering, slechts 0,007, zodat de baan vrijwel een cirkel is. De gemiddelde afstand tot de Zon is 108 miljoen km.

Hoe ver staan de planeten van de zon af?

Omloopbanen van de planeten Een astronomische eenheid is ongeveer gelijk aan 149,6 miljoen kilometer. De Aarde staat gemiddeld op een afstand van 1 AE van de Zon. Mercurius staat op een afstand van 0,4 AE, Venus op 0,7 AE, Mars op 1,5 AE, Jupiter op 5,2 AE, Saturnus op 9,5 AE, Uranus op 19 AE en Neptunus op 30 AE.

Hoe zijn de gaten en kraters ontstaan op Mercurius?

Mercurius heeft geen atmosfeer, het oppervlak van de planeet is overdekt met gaten die kraters worden genoemd. Kraters zijn de openingen van een vulkaan wanneer die uitgebarsten is.

Wat is de baansnelheid van Mercurius?

Door de uitgesproken ellipsvormige baan van Mercurius zal de baansnelheid van Mercurius in het perihelium dan ook iets meer dan 50% groter zijn dan in het aphelium. Maximaal in het perihelium bedraagt die 58,98 km/s, minimaal in het aphelium is die snelheid ‘slechts’ 38,86 km/s.

Wat is de afstand van Mars naar de zon?

Baan en rotatie Mars bevindt zich gemiddeld op 230 miljoen km (ongeveer 1,5 AE) van de zon. De siderische periode is 687 (aardse) dagen (of 1,8809 aardse jaren), dit is de tijd die Mars nodig heeft om een omloop rond de zon te voltooien.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven