Wat is de credo van de landmacht?

Wat is de credo van de landmacht?

“Aan de basis ligt het ‘Credo van de Landmachtmilitair’. Deze fotovideopresentatie beschrijft onze kernwaarden (Moed, toewijding en veerkracht, red.), waar de landmachtmilitair voor staat en wat we van hem mogen verwachten. Het Credo is van ons allemaal en elke militair moet zich er in herkennen.

Waar zit de artillerie?

Artillerie of geschut is in de krijgsmacht het wapen dat vuursteun geeft aan de eigen troepen. Historisch bestaan er vele types van artillerie-eenheden, afhankelijk van hun specialiteit of specifieke opdracht, zoals veldartillerie, vestingsartillerie, kustartillerie, belegeringsartillerie.

Wat is de infanterie?

De infanterie zijn de militairen die te voet vechten. Synoniemen zijn voetvolk en grondtroepen. De infanterie, de cavalerie en de artillerie zijn de belangrijkste onderdelen van klassieke legers. De infanterie kan op verschillende manieren op het slagveld arriveren.

Waar staat Clas voor?

De operationele eenheden van de landmacht zijn toen opgegaan in het Commando Landstrijdkrachten (CLAS). Het Commando Landstrijdkrachten is als operationeel commando van de Nederlandse krijgsmacht direct geplaatst onder de Commandant der Strijdkrachten.

Wat is vorming defensie?

De initiële opleiding(en) bereidt de militair voor op het vervullen van zijn eerste functie. De initiële opleiding is één lange socialisatie- periode waarin de militair wordt ingewijd in de militaire cultuur en de algemene militaire vaardigheden aanleert. Op het gebied van vorming is deze periode het meest ingrijpend.

Waarom wil je bij de landmacht?

De Koninklijke Landmacht draagt op de grond bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in Nederland en daarbuiten. De landmacht doet dit met professionele en goed getrainde militairen. Zij gaan door waar anderen moeten stoppen. Bekijk de video’s onderaan deze pagina om een indruk te krijgen van de landmacht.

Welke pantserinfanterie bataljons er bij de 13 Lichte Brigade horen?

13 Geneeskundige Compagnie; 13 Herstelcompagnie; 30 Natresbataljon; Robotica en Autonome Systemen cel.

Wat moet je doen voor een rode baret?

De rode baretten De Luchtmobiele Brigade is een speciale, snel inzetbare gevechtseenheid van de Landmacht die binnen 20 dagen waar ook ter wereld ter plaatse kan zijn. We dragen rode baretten en staan bekend om onze air manoeuvre: het bereiken van militaire acties op het land vanuit of via de lucht.

Wat is Clas defensie?

De Ondersteuningsgroep Commando Landstrijdkrachten bestaat uit eenheden met elk specifieke taken, die niet direct met het gevecht of logistiek te maken hebben. Denk aan muziek, traditiehandhaving, militaire rechtspraak en ondersteuning van individuele uitzendingen.

Hoeveel infanteristen heeft Nederland?

2. De regering heeft het oppergezag over de krijgsmacht. De krijgsmacht bestaat uit vier krijgsmachtdelen: de Koninklijke Marine (KM)…

Nederlandse krijgsmacht
Troepensterkte* 40.101
Aantal reserve* 6.277
Minimumleeftijd 17 jaar
Aantal pantservoertuigen* 813

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven