Wat is de doel van wip?

Wat is de doel van wip?

De Werkgroep Infectie Preventie (WIP) stelt landelijke richtlijnen op voor de preventie van infecties in Nederlandse zorginstellingen met als doel richting te geven aan het handelen in de praktijk. De WIP is een onafhankelijke stichting.

Wat is de wip richtlijn met betrekking tot huidinfecties?

De WIP geeft in de richtlijn Desinfectie van huid en slijmvliezen adviezen over desinfectie van de huid. In dit advies wordt desinfectie van huid voorafgaand aan vloeistof toediening via een intradermale, intramusculaire of subcutane injectie of venapunctie bij patiënten met een normale weerstand niet nodig geacht.

Wat staat er in het infectiepreventiebeleid?

Vijf pijlers van het infectiepreventiebeleid Basishygiëne – algemene voorzorgsmaatregelen voor alle medewerkers die met patiënten omgaan, zoals handen wassen en handdesinfectie, het dragen van dienstkleding, nagels korthouden en geen hand- en polssieraden dragen.

Wie en welke personen belangrijk zijn voor het ontstaan van de stichting wip?

De WIP , opgericht door de NVMM Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie , de VHIG Vereniging voor Hygiëne & Infectiepreventie in de Gezondheidszorg en de VIZ Vereniging voor Infectieziekten , bracht sinds 1988 nationale richtlijnen voor infectiepreventie uit voor zorginstellingen.

Wat is hip zorg?

HIP team Hygiëne en Infectiepreventie De Hygiëne en Infectiepreventie (HIP) adviseert zorgafdelingen in ons ziekenhuis over het voorkomen van infecties. De HIP hoort bij de afdeling Medische Microbiologie.

Hoe heten de richtlijnen rondom algemene infectiepreventie?

Wat is routing tandarts?

Routing in de tandartspraktijk. Om kruisbesmetting te voorkomen wordt, naast het uitvoeren van verschillende activiteiten in verschillende ruimten, een duidelijke routing aangehouden in de kritische ruimten. Met routing wordt bedoeld; afspraken over de volgorde, planning en locatie van werkzaamheden.

Waarom is infectiepreventie binnen de beroepspraktijk belangrijk?

Overdracht van ziekteverwekkers. Goede handhygiëne is de belangrijkste maatregel om kruisbesmetting te voorkomen. De overdracht van ziekteverwekkers vindt plaats zowel direct als indirect plaats. De overdracht kan direct via mensen en indirect via materialen en via de werkomgeving plaatsvinden.

Welke Hygiëne producten worden aan de Justitiabel verstrekt?

Uiterlijke en lichamelijke hygiëne Daarnaast wordt bepaald dat door de inrichting – indien gewenst – in elk geval worden verstrekt: shampoo, zeep, tandpasta, tandenborstel, kam, toiletpapier, scheergerei voor de mannelijke justitiabelen en maandverband voor de vrouwelijke justitiabelen.

Wat valt onder Brmo?

BRMO betekent bijzonder resistente micro-organismen. Alle bacteriën die niet meer reageren op de meest gebruikte antibiotica noemen we BRMO. De bekendste BRMO is MRSA. Andere voorbeelden zijn ESBL, VRE en CPE.

Waarom wip richtlijnen belangrijk?

De Werkgroep Infectie Preventie (WIP) stelt landelijke richtlijnen op voor de preventie van infecties in onder andere tandartspraktijken met als doel richting te geven aan het handelen in de praktijk. Instellingen kunnen de WIP richtlijnen gebruiken als uitgangspunt voor het vaststellen protocollen en werkinstructies.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven