Wat is de energiewaarde van alcohol?

Wat is de energiewaarde van alcohol?

Een gram alcohol levert 7 kilocalorieën (kcal). Dat is meer dan koolhydraten en eiwitten (4 kcal) en minder dan vetten (9 kcal). De totale hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt met alcoholische dranken hangt ook af van de hoeveelheid suiker die in de drank zit.

Waar komt pure alcohol vandaan?

De scheikundige naam van de alcohol die wij drinken is ethylalcohol of ethanol; deze stof is de belangrijkste stof in alcoholhoudende drank; het is een kleurloze en reukloze stof die ontstaat uit gisting (oxidatie zonder de aanwezigheid van zuurstof) van granen en vruchten.

Hoeveel zet alcohol aan?

Je wordt van alcohol dik omdat: calorieën uit alcohol meteen worden verbruikt, waardoor de overige calorieën worden opgeslagen als vet als die boven je energiebehoefte van 2000/2500 calorieën uitkomen. Bij mannen gaat het extra vet vooral in de buik zitten. Zij krijgen daardoor een ‘bierbuikje’.

Hoeveel kcal is een gram alcohol?

In 1 gram alcohol zitten ongeveer 7 kilocalorieën. Natuurlijk spelen ook koolhydraten een rol als men wil afvallen. Hieronder treft je een tabel aan met de meest gangbare alcoholische dranken en de daarbij behorende calorieën en koolhydraten.

Kan je van alcohol afvallen?

Alcohol is per definitie gewoon niet goed voor je. Maar het is niet zo dat als je alcohol drinkt, je helemaal niet kan afvallen. Dit hangt namelijk van veel meer factoren af, zoals je genetische aanleg en totale calorie-inname en verbruik. Ook is het belangrijk te kijken naar wat en hoeveel je drinkt.

Hoe wordt medische alcohol gemaakt?

Nagenoeg 100% zuivere, watervrije ethanol – absolute alcohol – wordt verkregen door destillatie onder toevoeging van benzeen. Water en benzeen vormen samen namelijk ook een azeotroop die kan worden afgedestilleerd, waardoor de alcohol overblijft.

Waar komt Moonshine vandaan?

De term moonshine, zoals deze gebruikt wordt voor het illegaal stoken van drank, stamt af van de vroegere Engelse smokkelaars. Zij deden verboden dingen bij het licht van de maan.

Hoeveel kcal drank?

1 gram pure alcohol levert zo’n 7 kilocalorieën. Om te vergelijken: een gram vet bevat 9 kcal en koolhydraten en eiwitten elk per gram 4 kcal. 2 drankjes met hetzelfde alcoholpercentage hebben dus in de basis hetzelfde aantal calorieën.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven