Wat is de Engelse Burgeroorlog?

Wat is de Engelse Burgeroorlog?

De Engelse Burgeroorlog is de periode van conflict in de koninkrijken Engeland, Schotland en Ierland tussen 1639 en 1651, en verwijst specifiek naar de twee oorlogen (1642 – 1645 en 1648 – 1649) tussen de koningsgezinde aanhangers van Karel I van Engeland – de cavaliers – en de aanhangers van het Long Parliament, de roundheads.

Wat is een burgeroorlog?

Een burgeroorlog is een oorlog waarbij de strijdende partijen deel uitmaken van hetzelfde land of rijk. Burgeroorlogen worden vaak uitgevochten om religieuze, etnische of politieke redenen, maar soms is het eenvoudigweg een strijd tussen twee rivaliserende groepen. De strijd kan gepaard kan gaan met slachtingen of zelfs genocide (volkerenmoord).

Wat was de eerste Engelse Zeeoorlog?

De Eerste Engels-Nederlandse Oorlog of Eerste Engelse Zeeoorlog, was een oorlog, geheel op zee bevochten, tussen het Engelse Gemenebest en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, van 29 mei 1652 tot 8 mei 1654.

Wat is de geschiedenis van Engeland?

Deze geschiedenis van Engeland beschrijft de prehistorie en de geschiedenis van het grootste en dichtstbevolkte deel van het Verenigd Koninkrijk. Engeland komt ongeveer overeen met het gebied dat door de Angelsaksen tussen de vijfde en tiende eeuw werd veroverd. De bewoningsgeschiedenis van het land reikt van de prehistorie tot heden.

Wat is de bewoningsgeschiedenis van Engeland?

Engeland komt ongeveer overeen met het gebied dat door de Angelsaksen tussen de vijfde en tiende eeuw werd veroverd. De bewoningsgeschiedenis van het land reikt van de prehistorie tot heden.

Hoe viel de Amerikaanse Burgeroorlog op?

Tussen 12 april 1861 en 9 april 1865 – zo’n 80 jaar na de Amerikaanse Revolutie – werden de Verenigde Staten geteisterd door een ingrijpende burgeroorlog. Deze is de boeken ingegaan als de Amerikaanse Burgeroorlog. De oorlog kostte aan zo’n 620.000 mensen het leven en liet circa 350.000 Amerikanen gewond achter.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven