Wat is de gravitatiekracht van de aarde?

Wat is de gravitatiekracht van de aarde?

9,807 m/s²
Aarde/Zwaartekracht

Wat betekent de Gravitatiewet?

De gravitatiewet van Isaac Newton is een natuurwet, die de aantrekking door de zwaartekracht tussen voorwerpen beschrijft. Deze wet staat in Newtons werk Philosophiae Naturalis Principia Mathematica dat hij publiceerde op 5 juli 1687: Elke puntmassa oefent een kracht uit op elke andere puntmassa.

Wat doet de gravitatiekracht?

Aantrekkingskracht van de aarde op voorwerpen. Elk voorwerp wordt door de aarde aangetrokken. Newton formuleerde dat elke massa een aantrekkingskracht uitoefent op een andere massa.

Wat is Baanstraal Binas?

De baanstralen die in BINAS tabl 31 staan zijn bijvoorbeeld allemaal afstanden tussen de middelpunten en deze kun je dus gewoon als r invullen. De baanstraal is dus de gemiddelde afstand tussen de middelpunten van de zon en de aarde.

Wat is de Zwaarteveldsterkte van de aarde?

Op aarde zelf varieert de zwaarteveldsterkte een klein beetje. Op de Noordpool is g ≈ 9 , 83 N/kg g \approx 9{,}83~\si{N/kg} g≈9,83 N/kg, terwijl dat op de evenaar ongeveer 9 , 78 N/kg 9{,}78~\si{N/kg} 9,78 N/kg is. In België en Nederland, is g ≈ 9 , 81 N/kg g \approx 9{,}81~\si{N/kg} g≈9,81 N/kg.

Wat is de valversnelling op aarde?

Hierin is m de massa van het object dat wordt aangetrokken in kilogram, g is de valversnelling op aarde en heeft een waarde van 9.81m/s2. Fz is dan de kracht in Newton waarmee de zwaartekracht het object naar de aarde trekt.

Wat is straal Equator?

De straal is de straal van de planeet zelf, gemeten bij de equator. Zeg maar de grootte van het bolletje. Elke planeet draait in een (ongeveer) cirkelvormige baan om de zon heen. De straal van deze cirkelbaan is de baanstraal.

Hoe bereken je gravitatiekracht?

De formule van de gravitatiekracht

  1. G = de gravitatieconstante: 6,67 X 10-11 Nm2kg-2 (te vinden in BINAS tabel 7)
  2. m1 = massa van voorwerp 1 in kilogram.
  3. m2 = massa van voorwerp 2 in kilogram.
  4. r = afstand tussen de zwaartepunten van de voorwerpen.

Hoe groot is de valversnelling op aarde?

Wat is de Gravitatieconstante?

De gravitatieconstante is een constant getal wat de valversnelling aangeeft. Op aarde, specifiek in Nederland, is dit 9,81 m/s 2 . In andere delen van de wereld is de valversnelling anders, maar bij natuurkunde zal je over het algemeen altijd moeten rekenen met 9,81 m/s 2 . Op andere planeten is dit getal anders.

Hoe bereken je de valversnelling op aarde?

Fz = m · g Hierin is m de massa van het object dat wordt aangetrokken in kilogram, g is de valversnelling op aarde en heeft een waarde van 9.81m/s2. Fz is dan de kracht in Newton waarmee de zwaartekracht het object naar de aarde trekt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven