Wat is de grootste hert?

Wat is de grootste hert?

Het edelhert is het grootst op het land levende zoogdier van Nederland! Tevens is het de grootste soort in Europa uit de familie van de hertachtigen, na de eland. Mannetjes worden tot 1.24 meter hoog qua schofthoogte, en de lengte van kop tot romp kan langer dan 2 meter zijn.

Wat at het reuzenhert?

Plantenresten gevonden in de kies van het uitgestorven reuzenhert laten zien wat het beest in de laatste ijstijd graag at. In het zand van de Zandmotor, afkomstig van de bodem van de Noordzee, is een kies van het uitgestorven reuzenhert gevonden.

Wat is de maximale grootte van een edelhert?

De kop-romplengte ligt tussen de 165 en de 260 centimeter, de schouderhoogte tussen de 114 en de 140 centimeter. De staart is, zonder het haar meegerekend, tussen de twaalf en de vijftien centimeter lang, met haar ongeveer twintig centimeter. Mannetjes worden tot 255 kilogram zwaar, vrouwtjes tot 150 kilogram.

Hoe lang leeft een hert?

Vrouwtjes zijn na zestien maanden geslachtsrijp, mannetjes na 7-14 maanden. Jonge mannetjes hebben weinig kans zich voort te planten, aangezien ze nog niet sterk genoeg zijn om een lek te veroveren. Een hinde kan 16 jaar oud worden, een hert 8 tot 10 jaar. In gevangenschap zelfs twintig jaar.

Waarom is het reuzenhert uitgestorven?

Uitsterfoorzaak. Aanvankelijk kon men moeilijk accepteren dat het reuzenhert was uitgestorven, omdat dat in strijd zou zijn met de Goddelijke Volmaaktheid. Maar nadat Cuvier in 1812 had aangetoond dat het dier echt was uitgestorven brandde de discussie over de oorzaak daarvan los.

Wat is het gewicht van een hert?

rosse zomervacht of dikkere grijsbruine wintervacht. korte staart (12-15cm) geelbruine spiegel op het achterwerk. mannelijke herten hebben een kop-romplengte van 180 à 210 cm, een schouderhoogte van 105 à 125 cm en gewicht van 95 tot 160 kg.

Hoe is de reuzenhert uitgestorven?

Het reuzenhert bevindt zich in het gezelschap van een groot aantal andere grote zoogdieren die wereldwijd aan het eind van het Pleistoceen, of kort daarna, zijn uitgestorven. Over de oorzaak daarvan, overbejaging door de mens en/of klimaat, vindt een felle discussie plaats.

Hoe groot is de grootste eland?

De grootste eland ter wereld is maar liefst 10 meter hoog en is te bewonderen in de regio Hedmark in Noorwegen.

Hoe groot is een volwassen hert?

mannelijke herten hebben een kop-romplengte van 180 à 210 cm, een schouderhoogte van 105 à 125 cm en gewicht van 95 tot 160 kg. de hindes krijgen een kop-romplengte van 150 à 180 cm, een schouderhoogte van 90 à 110 cm en een gewicht van 55 à 80 kg.

Hoe heet een jong edelhert?

Alleen bij reeën noem je het mannetje een bok en een vrouwtje een geit. Het vrouwtje heet bij damherten en edelherten een hinde. De jonge hertjes noem je kalfjes, net als bij koeien. Ze worden met witte stippels geboren en drinken melk bij hun moeder.

Hoe groot wordt een hert?

Edelherten zie je vooral op de Hoge Veluwe en de Oostvaardersplassen. Met een schofthoogte tot 140 centimeter is dit het grootste hert in Nederland. Vooral het mannetje is erg groot, hij kan wel 255 kilo wegen! Zijn gewei kan soms wel groter worden dan 90 centimeter.

Hoe ver springt een hert?

Ze kunnen soms een sprong maken van wel 7 meter.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven