Wat is de inclinatie van een geostationaire satelliet?

Wat is de inclinatie van een geostationaire satelliet?

De inclinatie of orbitale hoek is de hoek tussen het baanvlak en het evenaarsvlak. Deze hoek bepaalt welk gebied op aarde door de sensor aan boord van de satelliet zal worden waargenomen.

Wat doen weersatellieten?

Een weersatelliet is een type satelliet die hoofdzakelijk wordt gebruikt om het weer en/of het klimaat van de Aarde te controleren.

Hoelang duurt het voordat een satelliet om de aarde is?

Normaal gesproken is voor een cirkelvormige baan op een hoogte van 300 km boven het aardoppervlak een snelheid nodig van 7,8 km/s (28.000 km/h). Bij deze snelheid zal een satelliet een rondje om de aarde in 90 minuten afleggen.

Waar vliegt een satelliet?

Waar vliegen ze? Satellieten kunnen soms heel lang om de Aarde blijven draaien. Ze hebben soms een baan boven de evenaar, andere satellieten gaan over de Noord- en de Zuidpool. De meeste satellieten hebben een baan daar schuin tussen in.

Wat doet een geostationaire satelliet?

Satelliet die op 36000 km hoogte boven de evenaar in 24 uur een volledige baan beschrijft. Door deze omloopsnelheid blijft de positie t.o.v. een punt op aarde onveranderd. Deze satellieten worden daarom veel toegepast om TV-signalen door te geven.

Wat is de omlooptijd van een geostationaire satelliet?

De omlooptijd voor deze baan is 23 uur, 56 minuten en 4,1 seconde, exact gelijk met de rotatie van de aarde, en de positie is recht boven de evenaar op een hoogte van 35 786 kilometer boven zeeniveau of 42 164 km boven het middelpunt van de aarde. Er bestaan ook geosynchrone satellieten.

Hoe lang doet een satelliet over een omwenteling om de aarde?

Hoe hard moet je een steen gooien om hem rondjes om de aarde te laten vallen?

Ze hangen op 36.000 km hoogte boven de evenaar en lijken stil te staan. Maar ze staan niet echt stil ! Ze draaien rondjes om de aarde met een snelheid van wel 10.000 km per uur.

Hoe heet de weersatelliet?

De NOAA satellieten zijn polaire satellieten. Op dit moment zijn het NOAA 12, 14, 15 en de nieuwe 16 die werkzaam zijn. Elk van deze groep satellieten bevindt zich op een bepaald tijdstip op een andere plek boven de aarde, in de exosfeer, de bovenste laag van de dampkring.

Wat doet de satelliet Meteosat?

Inmiddels zijn er verschillende Meteosat satellieten in omloop. In 1977 lanceerde ESA Meteosat-1, de eerste Europese meteorologische satelliet. De Meteosat satellieten zijn satellieten die om het half uur een nieuw beeld van een bepaald deel van de aarde leveren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven