Wat is de Internet Explorer?

Wat is de Internet Explorer?

Internet Explorer is een internetbrowser ontwikkeld door Microsoft. Met behulp van Internet Explorer kunnen websites worden opgevraagd en weergegeven vanaf het wereldwijde web. Bij de introductie van Windows 10 lanceerde Microsoft een geheel nieuwe browser genaamd Edge.

Waar kan ik Internet Explorer vinden?

Als u internet Explorer wilt openen, selecteert u Start en voert u Internet Explorer in Zoeken in. Selecteer Internet Explorer (bureaublad-app) in de resultaten. Als u Internet Explorer niet kunt vinden op uw apparaat, moet u dit programma als een functie toevoegen.

Kan ik Internet Explorer blijven gebruiken?

Microsoft stopt op 15 juni 2022 met het ondersteunen van Internet Explorer 11, de laatste versie van die webbrowser. De browser wordt daarmee in Windows 10 definitief vervangen door Microsofts nieuwere browser, Edge.

Waarom geen Internet Explorer gebruiken?

Vanaf 15 juni 2022 zal de Internet Explorer 11-desktoptoepassing niet langer worden ondersteund op bepaalde versies van Windows 10*. Klanten worden aangemoedigd om over te stappen op Microsoft Edge, dat ondersteuning biedt voor oudere en moderne websites en apps.

Is Internet Explorer een browser?

Internet Explorer was de eerste browser van het bedrijf. De eerste editie werd in 1995, 25 jaar geleden, toegevoegd aan Windows 95. Sindsdien is de browser onderdeel van het besturingssysteem Windows.

Hoe lang wordt Internet Explorer nog ondersteund?

Ja, Internet Explorer 11 is de laatste grote versie van Internet Explorer. De Internet Explorer 11-desktoptoepassing wordt vanaf 15 juni 2022 niet meer ondersteund voor bepaalde besturingssystemen. Klanten worden aangemoedigd om over te stappen naar Microsoft Edge met de Internet Explorer (IE)-modus.

Hoe verwijder ik Internet Explorer van Windows 10?

computertip

  1. Klik linksonder op het Vergrootglas en typ Configuratiescherm.
  2. Open het Configuratiescherm.
  3. Kies linksboven voor Weergeven op: Kleine pictogrammen.
  4. Start Programma’s en Onderdelen.
  5. Links kies je voor Windows- onderdelen in- of uitschakelen.
  6. Haal het vinkje weg bij Internet Explorer 11 en klik OK.

Hoe weet je of je Internet Explorer 11 hebt?

Welke versie van Internet Explorer gebruik ik?

  • Typ in het zoekvak op de taakbalk Internet Explorer en selecteer vervolgens Internet Explorer in lijst met resultaten.
  • Open Internet Explorer, rechtsboven, selecteer de knop Extra en kies vervolgens Over Internet Explorer.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven