Wat is de Inzetmethode?

Wat is de Inzetmethode?

De inzetmethode De inzetmethode wordt ook wel de plate-service genoemd. Of in het Frans ‘Service à l’assiette’. Bij deze methode worden alle gerechten door de keuken op borden gelegd en de bediening kan deze direct voor de gast op tafel plaatsen.

Wat is inzetten horeca?

Horeca etiquette bediening – Altijd vanaf rechts inzetten. Bedient u een van de gasten? Dan plaatst u alles vanaf rechts van de gast op de tafel.

Hoe wordt er opgediend en afgeruimd?

Wijn: De wijn zal bijgeschonken worden waar het nodig wordt geacht. Let ook hier op de juiste volgorde van bediening die gelijk is aan deze voor het inzetten van gerechten aan tafel. Langs welke zijde van de gast wordt er afgeruimd? Het afruimen van de borden geschiedt aan de rechterzijde van de gast.

Wat zijn Serveertechnieken?

Verschillende draagmethodes, zowel onderhandse als bovenhandse. Mise en Place prepareren. Opdekken en indekken van tafels (volgens de etiquette) Inzetten en uithalen (Debarrasseren) (volgens de etiquette)

Hoe bedien je aan tafel?

Gevulde en lege borden worden rechts van de persoon geserveerd. De drank wordt eveneens rechts geserveerd. Men serveert links wanneer men de gerechten aanbiedt op schotels en de gasten zelf het voedsel moeten nemen. Een andere mogelijkheid van het opdienen is , dat alles op een tafel gezet wordt (buffet).

Hoe moet je serveren?

Zowel drank als borden worden rechts van de persoon geserveerd. Biedt u echter een schotel aan waarvan gasten iets kunnen nemen, dan doet u dit links. De meeste gasten zijn immers rechtshandig en als u rechts serveert dan is het voor de gasten vrij onhandig om iets van de schotel te nemen.

Hoe heet het serveren als het eten al op het bord ligt?

Waar staat het bordje voor het brood?

Op welke plaats staat het broodbordje op een gedekte tafel? Het broodbordje komt steeds aan de linkerzijde van het bord te staan, naast de vork. De bovenrand van het broodbordje komt op dezelfde hoogte te staan als de bovenrand van het dekbord.

Hoe houd ik mijn mes en vork vast?

Vork en mes houd je in bovenhandse greep, het mes rechts. Breng je voedsel met je vork naar je mond, niet andersom en laat het mes nooit je mond raken. Wanneer je je bestek even niet gebruikt, houd ze dan niet als steekwapens in je hand.

Hoe moet je met een dienblad lopen?

Hoe houd je je dienblad goed vast? Pak het dienblad op door het voorzichtig van de bar af te schuiven en ondersteun het blad met de vingertoppen van je linkerhand. Houd voor de beste stabiliteit het blad tussen borst- en schouderhoogte.

Hoe moet je uitserveren?

Het uitserveren van borden en glazen gaat altijd vanaf de rechterkant van de gast. Bij het uitserveren van drankjes serveer je altijd het drankje met het logo naar de gast toe en de borden altijd met het gerecht netjes in het midden.

Hoe heet een maaltijd op 1 bord?

plateservice = de plateservice zelfst. naamw. (m.) Uitspraak: [`pletsʏ:rvɪs] restaurantmaaltijd die direct vanuit de keuken op een bord wordt geserveerd Voorbeeld: `plateservice is meestal niet zo duur.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven