Wat is de kans dat je gepakt wordt met illegaal vuurwerk?

Wat is de kans dat je gepakt wordt met illegaal vuurwerk?

Welke boetes en straffen krijg ik voor het bezitten of afsteken van verboden vuurwerk? De minimale boete die u kunt krijgen is € 100 en een aantekening in het strafblad. Afhankelijk van de vuurwerkovertreding kunnen de boetes of straffen flink oplopen.

Wat zijn de straffen voor vuurwerk?

Dit kan variëren van 100 euro boete bij het op straat of in de auto in bezit hebben van consumentenvuurwerk tot minimaal 400 euro boete bij het afsteken van professioneel vuurwerk, zoals een cobra.

Wat als je gepakt wordt met Belgisch vuurwerk?

Je loopt dan het risico op een proces-verbaal. Als politie helpen we postbedrijven en de Vliegende Brigade Vuurwerk van de Inspectie voor leefbaarheid en transport met het onderscheppen van deze bestellingen. Vuurwerk mag nooit per pakket thuis worden afgeleverd, alleen opgehaald worden bij een legaal verkooppunt.

Hoeveel euro boete voor vuurwerk?

Ten minste 100 euro boete en strafblad-aantekening bij afsteken vuurwerk. Overtredingen van het vuurwerkverbod met Oud en Nieuw zullen streng worden bestraft; overtreders krijgen een boete van ten minste 100 euro. En bij zo’n bedrag komt de overtreding ook in een strafblad te staan.

Wat als je gepakt wordt met Cobra?

Veel mensen realiseren zich bijvoorbeeld niet, dat bezit van tientallen nitraten (zoals thunderkings, cobra 5 en cobra 6 of lawinepijlen) tot hele hoge werkstraffen leiden en regelmatig óók tot gevangenisstraf.

Wat gebeurt er als je een nitraat afsteekt?

Wel kan je tussen de 60 en 70 uur taakstraf krijgen als je een vuurwerkbom maakt en/of afsteekt. Als je boven de achttien jaar bent, kan je een zelfs een celstraf krijgen als je handelt in vuurwerk. Hoe meer vuurwerk je hebt liggen, hoe hoger de straf. En als je verkoopt aan jongeren, wordt die straf nog hoger.

Wat als je eerder vuurwerk afsteekt?

Zeker 100 euro boete voor wie tóch vuurwerk afsteekt tijdens oud en nieuw. Wie tijdens de jaarwisseling toch vuurwerk afsteekt, riskeert een boete van zeker 100 euro. Het kabinet kondigt aan streng te handhaven op het vuurwerkverbod dat tijdens oud en nieuw geldt.

Wat gebeurt er als je gepakt wordt met nitraten?

Knalvuurwerk: Cobra 6 of 8, Thunderking Nitraten of Lawinepijlen? Veel mensen realiseren zich bijvoorbeeld niet, dat bezit van tientallen nitraten (zoals thunderkings, cobra 5 en cobra 6 of lawinepijlen) tot hele hoge werkstraffen leiden en regelmatig óók tot gevangenisstraf.

Wat gebeurt er als je dit jaar vuurwerk afsteekt?

Afhankelijk hoe zwaar de overtreding is, krijgt de overtreder een boete of gevangenisstraf. Jongeren kunnen (bij minder zware overtredingen of misdrijven) ook voor Haltstraf aanmerking komen. De Halt-straf is een korte en snelle aanpak waarbij Halt de jongere confronteert met zijn gedrag en de gevolgen daarvan.

Hoeveel euro boete voor strafblad?

Wanneer u wordt veroordeeld voor een overtreding krijgt u pas een strafblad als er sprake is van een vrijheidsstraf, een voorwaardelijke straf of een opgelegde boete van minimaal 100 euro. De meeste lichte strafbare feiten vallen niet onder het strafrecht. Het gaat hier voor het grootste deel om verkeersovertredingen.

Hoeveel uur taakstraf voor illegaal vuurwerk?

6 tot 9 maanden gevangenisstraf voor het in bezit hebben van een vuurwerkbom; 7 tot 9 maanden gevangenisstraf voor geven van een vuurwerkbom aan iemand anders; Tenminste 15 maanden gevangenisstraf voor het afsteken van een vuurwerkbom; Bepaalde omstandigheden en gevolgen kunnen tot een hogere straf leiden.

Wat is de boete voor een Cobra 6?

Politie over illegaal vuurwerk ‘straf varieert van 5000 euro boete tot 6 jaar cel’

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven