Wat is de liefde van je leven?

Wat is de liefde van je leven?

De liefde van je leven inspireert jou (en andersom). Je wilt het beste voor elkaar en je support de ander altijd in het volgen van zijn of haar dromen. Ook help je elkaar om alles uit jezelf te halen.

Waar voel je liefde?

Liefde is de ander gunnen wat hij nodig heeft en wilt. Wanneer de liefde die je voelt voor een ander compleet is, geeft dit een verrukkelijk, vrij gevoel. Alsof je voldoende reden hebt om te leven. Je voelt je gezien en gehoord voor wie je bent en ervaart een veilig en geborgen gevoel in het dagelijkse leven.

Hoeveel grote liefdes in je leven?

Uit studies blijkt dat we gemiddeld zo’n 2 tot 7 keer in ons leven verliefd worden. Daarvan zijn er echter maar drie grote liefdes en elk hebben ze hun specifiek nut, aldus Elephant Journal. Bij die eerste grote liefde denken we dat ze werkelijk perfect is.

Wat als je de liefde van je leven verliest?

Je moet rouwen om wat je kwijt bent geraakt, en accepteren dat de tijd alle wonden heelt. Erken je emotionele grenzen, maar sluit jezelf niet af wanneer je iemand probeert los te laten en daarna het verlies te boven wilt komen.

Is liefde een emotie?

Liefde kan bijvoorbeeld een speciaal soort aantrekking tot een persoon of voorwerp zijn. Het is dan een gevoel of emotie. In de sterkste vorm geeft het mensen de indruk dat ze zonder het object van hun liefde niet meer verder kunnen in het leven, de indruk dat ze psychologisch afhankelijk zijn van de aanwezigheid.

Kan houden van zomaar overgaan?

Kan de liefde tussen twee mensen overgaan? Vanuit mijn ervaring als relatietherapeut geloof ik niet dat liefde ”op” kan raken. Wel kan een mens zo diep gekwetst raken of zichzelf zo kwijt raken in zijn/haar relatie, of zo uitgeput zijn, dat z/hij zich afsluit uit zelfbescherming.

Hoe uiten mannen hun liefde?

Mannen uiten hun liefde op een andere manier dan vrouwen: zij doet door haar geliefde te knuffelen en kussen, hij zal eerder de eerste stap tot seks zetten, ontdekten onderzoekers.

Wat is liefde en houden van?

Bij houden van ben je geïnteresseerd in je partner, je respecteert hem, je maakt je zorgen over hem/haar en je geeft om hem/haar. Toch verlang je niet echt naar hem en heb je niet de hele tijd het gevoel dat je bij hem wil zijn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven