Wat is de monding van de Donau?

Wat is de monding van de Donau?

De Donau ontstaat in het Zwarte Woud in Duitsland na de samenvloeiing van de Breg, de Brigach en de in Donaueschingen ontspringende Donaubach. De Donau stroomt oostwaarts door Centraal- en Zuidoost-Europa en mondt na 2829 km in het grensgebied van Roemenië en Oekraïne via de Donaudelta uit in de Zwarte Zee.

Welke Europese rivier stroomt als enige grote rivier naar het oosten en niet naar het westen?

Een cruise over de Donau betekent varen over de enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt. De Donau ontspringt bij het Duitse Donaueschingen en legt vanaf de oorsprong tot de uitmonding in de Zwarte Zee een afstand af van zo’n 2.860 kilometer.

Welke rivier mondt uit in de Donau?

Donaudelta
Donau/Mondt uit in

Welke rivier stroomt door Munchen?

De Isar is een zijrivier van de Donau. De 295 km lange rivier ontspringt in Oostenrijk en passeert op weg naar het noorden de stad München. De rivier heeft een stroomgebied van circa 9000 km² en overbrugt een hoogteverschil van 848 meter.

Waar komt de Donau uit?

Brigach
Breg
Donau/Bronnen

Hoeveel hoofdsteden heeft Donau?

De hoofdsteden van de Donau: Wenen – Boedapest – Bratislava (formule haven/haven) | CroisiEurope België

Welke rivier stroomt door Wenen?

De Wien is een rivier in het westelijke deel van het Wienerwald (Neder-Oostenrijk, Oostenrijk). Zij ontspringt bij het plaatsje Rekawinkel en mondt bij Wenen uit in het Donaukanaal.

Wat is de langste rivier die door Duitsland stroomt?

De rivier wordt in dit land verdeeld in drie trajecten: van Bazel tot Bingen loopt de Oberrhein, tot Bonn stroomt de Mittelrhein en tot de Nederlandse grens heet de rivier Niederrhein. De Rijn is de langste rivier van Duitsland en wordt gevoed door een groot aantal zijrivieren.

Welke rivier mondt in Gent in de Schelde uit?

Noordzee
Schelde/Mondt uit in

Waar begint rivier de Donau?

Welke rivier stroomt door Turijn?

Geografie. Turijn bevindt zich in het noordwesten van Italië. Turijn is langs de west- en noordkant omflankt door de Alpen, langs de zuidkant door de heuvels van Monferrato. Vier rivieren stromen door de stad: de Po, de Dora Riparia, de Stura di Lanzo en de Sangone.

Waar loopt de Isar?

Karwendel
Alpen
Isar/Bronnen

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven