Wat is de onmiddellijke nettowinst van de glycolyse als glucose wordt afgebroken?

Wat is de onmiddellijke nettowinst van de glycolyse als glucose wordt afgebroken?

Glycolyse is een proces waarbij glucose, met behulp van enzymen, in de cellen van een organisme in tien stappen wordt afgebroken tot pyrodruivenzuur. Er worden per glucosemolecuul vier ATP-moleculen gevormd, wat neerkomt op een nettoresultaat van twee ATP-moleculen.

Hoeveel enzymen bij glycolyse?

Er zijn twee typen: Deze twee enzymen r… Glycolyse = De glycolyse is het proces waarbij glucose (suiker) met behulp van enzymen in tien stappen wordt afgebroken tot pyrodruivenzuur. Vier van de tien stappen zijn onomkeerbaar. Eén glucosemolecuul levert twee moleculen pyrodruiv…

Wat is aerobe Dissimilatie biologie?

Binnen de biologie kennen we aerobe en anaerobe dissimilatie. Aerobe dissimilatie houdt dissimilatie met zuurstof in en wordt ook wel verbranding genoemd. Anaerobe dissimilatie gebeurt zonder zuurstof. Bij beide vormen komt energie vrij in de vorm van ATP.

Wat is anaërobe glycolyse?

Aerobe metabolisme, ook wel aerobe glycolyse of oxidatieve glycolyse genoemd, vindt plaats in de mitochondria (de energiefabriekjes van onze spiercellen). De mitochondria bevatten specifieke enzymen, de oxidatieve enzymen die nodig zijn om zuurstof te kunnen binden en vervolgens op te kunnen nemen.

Wat is een lactaat?

Lactaat is een metaboliet van glucose dat geproduceerd wordt door weefsels in het lichaam wanneer er te weinig zuurstoftoevoer is. Lactaat wordt normaliter geneutraliseerd door de lever en nieren en het bloedlactaatgehalte bij niet-gestresste patiënten is 1-1,5 mmol/L [6].

Hoeveel moleculen Nadh H+ ontstaan er per Glucosemolecuul bij de glycolyse?

Uit de twee pyrodruiven- zuurmoleculen die bij de glycolyse zijn ontstaan, is twee keer acetylco-enzym A gevormd, waarbij twee NADH-moleculen zijn ontstaan. Zes NADH-moleculen zijn gevormd tijdens de citroenzuurcyclus die per glucosemolecuul twee keer wordt doorlopen.

Hoeveel watermoleculen worden er opgenomen in één cyclus?

afsplitsing van CO2, zijn per glucosemolecuul zes watermoleculen nodig.

Welke energieomzetting vindt er plaats in de cel?

Door aërobe verbranding wordt een organische molecule geoxideerd (verbrand met zuurstof). Zo wordt er energie (ATP) vrijgemaakt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven