Wat is de oorzaak van kolonisatie?

Wat is de oorzaak van kolonisatie?

Het belangrijkste motief tot kolonisatie was toen om de Griekse cultuur onder de veroverde gebieden te verbreiden door er Griekse steden te stichten. Tegenwoordig kunnen vele steden rond de Middellandse Zee en Zwarte Zee bogen op Griekse wortels.

Welke Niet economische reden was er voor het modern imperialisme?

De oorzaken van het imperialisme waren: Mogelijkheid tot goedkoop bestuur: Uitvindingen als de stoomtrein maakten het mogelijk voor minder geld een groot gebied te controleren. Dit word een indirect bestuur genoemd. Noodzaak tot grondstoffen: Europa had grondstoffen als katoen, rubber en olie zelf niet.

Waarom hadden de Grieken kolonies?

De meeste Griekse koloniën werden waarschijnlijk gesticht uit agrarische motieven. De condities van de grond in Griekenland waren niet optimaal, waardoor sommige boeren hun heil zochten in overzeese gebieden. Behalve in het huidige Italië stichtten de Grieken ook koloniën in de kustgebieden van de Zwarte Zee.

Wat is de betekenis van kolonialisme?

Kolonialisme houdt in dat landen overzeese gebieden overheersen. Deze gebieden zijn dan ‘gekoloniseerd’. Voor Europese landen waren er verschillende redenen om gebieden te koloniseren.

Welke motieven speelden een rol bij het modern imperialisme?

Motieven imperialisme:

  • Economische motieven: grondstoffen (voor industrialisatie) + creëren van een afzetmarkt.
  • Politieke motieven: macht verspreiden.
  • Culturele / sociale motieven: Europese cultuur (o.a. geloof) verspreiden / opvoeden van Afrikanen en Aziaten (Europees superioriteitsgevoel)

Wat is de moderne vorm van imperialisme?

Modern imperialisme (1870-1914) het opbouwen van een groot rijk door andere gebieden te veroveren. Industrialisatie de veranderingen in het productieproces waarin steeds meer gebruik gemaakt wordt van machines. Hierop volgen veranderingen in de productieorganisatie, zoals het bouwen van fabrieken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven