Wat is de oorzaak van Porositeiten?

Wat is de oorzaak van Porositeiten?

Vocht uit slangen en lastoortsen zijn de oorzaak van porositeit. De juiste slangen (met een grote diffusieweerstand voor waterstof) en eventueel spoelen met een kleine, lage flow beschermgas draagt eraan bij dat het vocht niet door de lasgereedschappen worden aangevoerd.

Welke 2 functies heeft de elektrode bij het MAG lassen?

Twee functies van de MAG- elektrode zijn: 1) Boog trekken 2) materiaal voor de las. De bescherming van het smeltbad: Door het beschermgas. De proces- variabelen van het MAG- lassen zijn: 1) Soort beschermgas. 2) Soort lasdraad.

Wat is een oorzaak van een gebrekkige Gasbescherming?

Te veel beschermgas, resulterend in turbulentie en aanzuigen omgevingslucht. (lekke slang, slechte verbindingen: aanzuigingen omgevingslucht, onjuist beschermgas).

Wat is een Bindingsfout?

Bindingsfouten en onvolkomen doorlassing Bindingsfout: De fout ontstaat doordat er vloeibaar materiaal in aanraking komt met niet-gesmolten materiaal in plaats van dat al het materiaal gesmolten wordt. De bindingsfout is zeer moeilijk vast te stellen door middel van een lasonderzoek.

Wat zijn Lasspatten?

Het houdt in dat een las overmatig gevuld is waardoor de sluitlaag is gaan overhangen. Het komt meestal voor bij lassen die in verticale positie gemaakt zijn. Deze fouten worden al tijdens de voorbewerking gemaakt, doordat de werkstukken niet op de juiste positie worden gehouden of niet stevig genoeg worden ingeklemd.

Hoe ontstaan waterstof scheurtjes?

Bij harde metaallegeringen kunnen waterstofscheuren optreden. Deze scheuren ontstaan wanneer er tijdens het lassen veel waterstof in de las wordt opgenomen. Waterstofscheuren kunnen worden voorkomen door lastoevoegmateriaal met weinig waterstof te gebruiken.

Wat is de functie van gas bij lassen?

Het gas is nodig om je smeltbad te beschermen. Zou je dit niet doen, dan wordt het materiaal veel te heet en verbrandt het.

Hoe noem je het punt als je een spanning stroom combinatie hebt waarmee je kan lassen?

Bij MIG/MAG wordt een constante spanning gebruikt (een zg. vlakke of horizontale stroombronkarakteristiek), in tegenstelling tot TIG-lassen en lassen met beklede elektrode, waar een constante stroom wordt gebruikt (een vallende of verticale stroombronkarakteristiek).

Wat is een Mig mag lasapparaat?

Een MIG/MAG lasapparaat levert een constante spanning, waardoor een elektrische plasmaboog ontstaat tussen de lasdraad en het werkstuk. Het werkstuk wordt verhit en de te lassen materialen smelten tegen elkaar aan. Zou je dit niet doen, dan wordt het materiaal veel te heet en verbrandt het.

Welke Lasfout kan er gebeuren als je te veel beschermgas gebruikt?

De opname van stikstof en zuurstof in het lasbad wordt gewoonlijk veroorzaakt door onvoldoende gasbescherming. Al bij het indringen van 1% lucht in het beschermgas ontstaat verspreide poreusheid en meer dan 1,5% lucht in het beschermgas resulteert in een ernstige poreusheid, die ook aan het oppervlak te zien is.

Wat zijn Lasonvolkomenheden?

Er kunnen verschillende soorten lasonvolkomenheden voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan scheuren, poreusheid, een bolle of holle las. Ook deze zijn vastgelegd en omschreven in een norm. De NEN-EN-ISO 6520-1:2007.

Hoe moet je lassen met elektroden?

Je trekt een elektrische boog tussen het werkstuk en de elektrode door deze tegen het materiaal aan te ‘strijken’, ongeveer zoals je een lucifer zou aansteken. Vervolgens smelt de elektrode, die bestaat uit een metalen kerndraad en een bekleding (mantel).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven