Wat is de opleiding Life Science?

Wat is de opleiding Life Science?

Tijdens de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Life Sciences) ben je met je hoofd én je handen bezig. In het laboratorium werk je mee aan onderzoek dat grote effecten kan hebben op gezondheid en welzijn van mensen en dieren.

Wat kun je worden met Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek?

Na de opleiding. Met jouw diploma op zak kun jij daarna aan de slag bij uiteenlopende bedrijven en ga je je bezighouden met onderzoek dat grote effecten kan hebben op de gezondheid en welzijn van mensen en dier. Je kunt natuurlijk ook verder studeren. Bijvoorbeeld door een master aan de universiteit volgen.

Wat is HLO opleiding?

Het hoger laboratoriumonderwijs (HLO) is een Nederlandse onderwijsvorm. Een HLO-instelling leidt studenten primair op voor onderzoeksfuncties in laboratoria. Als een studie hierin succesvol is afgerond, is men ingenieur (ing.) of Bachelor of Applied Science (BASc).

Wat leer je bij de HBO opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek?

De opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek Je kiest voor de major Biomedisch Onderzoek waarin je leert om experimenten uit te voeren. En waarin je inzicht krijgt in biologische processen. En wordt specialist in onderzoek naar bewijsmateriaal. Je volgt een brede major op het gebied van biologie en chemie.

Wat kun je doen met life science?

Na Life Science en Technology kun je solliciteren naar banen als wetenschapper in de zorg of aan een universiteit, een manager/technoloog om producten efficiënt te produceren en bij farmaceutische bedrijven om nieuwe medicijnen te ontwikkelen. Verder kun je natuurlijk denken aan de overheid en het onderwijs.

Wat doet een biomedisch analist?

Als biologisch medisch analist onderzoek je materiaal afkomstig van levende organismen. Je verzamelt het biologisch monstermateriaal dat je krijgt aangeleverd. Je analyseert biochemische processen, biomoleculen, cellen, en organismen en bepaalt of grondstoffen, en materialen voldoen aan de gestelde eisen.

Wat kan je worden met Bml?

Dat doe je in laboratoriums van het bedrijfsleven, de gezondheidszorg, bij onderzoeksinstituten of voor de overheid. Sommige studenten besluiten na het behalen van hun bachelor BML niet meteen te gaan werken, maar eerst nog verder te studeren voor een master titel.

Wat kun je met hbo biologie?

Met jouw diploma Toegepaste Biologie kun je in verschillende beroepen aan het werk gaan, zoals:

  • Adviseur ecologie.
  • Boomtechnisch adviseur en onderzoeker.
  • Visserij onderzoeker voor Zuid Pacific.
  • Product developer komkommer en paprika.
  • Supervisor fytopathologie.
  • Ontwikkelaar zaadproductvormen.
  • Assistent veredelaar.

Wat kun je worden met hbo chemie?

Met een diploma Chemie kom je meestal in een laboratorium te werken en houd je je bezig met bijvoorbeeld kunststoffen, etenswaren, geneesmiddelen en verontreinigingen. Je ziet chemici vooral in de levensmiddelenindustrie, petrochemie, polymeerindustrie, bij geneesmiddelenfabrikanten en in ziekenhuizen.

Wat kun je worden met HBO chemie?

Wat is een biologisch laboratorium?

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek voltijd Toegepast biologisch en medisch laboratoriumonderzoek vind je overal terug. Je kunt er bacteriën mee opsporen. Je kunt er ziekten mee helpen genezen. Of een nieuw soort biobrandstof mee ontwikkelen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven