Wat is de oppervlakte van een vierkant?

Wat is de oppervlakte van een vierkant?

Een oppervlakte van een rechthoek of vierkant reken je uit door lengte x breedte te berekenen. De uitkomst is dan de oppervlakte in bijvoorbeeld cm² of m².

Hoe bereken je oppervlakte naar omtrek?

Vuistregels

  1. Omtrek = de som van de lengtes van de randen.
  2. Oppervlakte = lengte · breedte.
  3. Oppervlakte wordt gegeven in ‘vierkante lengte-eenheid’, dit noteren we met (lengte-eenheid)2.

Hoe reken je vierkante centimeter uit?

Vermenigvuldig lengte × breedte. Vermenigvuldig de lengte en breedte van je vierkant of rechthoek om de oppervlakte in vierkante centimeter te bepalen. Bijvoorbeeld, stel dat je een rechthoekig oppervlakte hebt met een lengte van 4 centimeter en een breedte van 3 centimeter.

Is omtrek gelijk aan oppervlakte?

Oppervlakte is niet alleen de omtrek maar ook alles wat daarbinnen zit als je van bovenaf kijkt. Oppervlakte is 2-dimensionaal, dit houdt dan ook in dat er een verhouding is tussen de lengte en breedte en dat de oppervlakte in vierkante centimeters wordt gegeven. Dit schrijf je als cm2.

Hoe vind je de oppervlakte?

Wie de oppervlakte van een ruimte wil berekenen, doet dit door de lengte met de breedte te vermenigvuldigen. Je komt dan uit op een bepaald aantal vierkante meters. Dit is de standaardprocedure om rechthoeken te berekenen. Een voorbeeld: een kamer is 30 meter bij 15 meter.

Wat is een formule van een vierkant?

Een vierkant is een rechthoek, waarvan de zijden even lang zijn. Daarom geldt in dit geval: zijde x zijde = zijde² = oppervlakte.

Hoe bereken je de oppervlakte van een L vorm?

Neem zoiets als een L-vormige woonkamer in gedachten. Voor het berekenen van de oppervlakte van een rechthoek is de formule; lengte x breedte. Dus deel de L-vorm op in twee rechthoeken. Tel de oppervlaktes van de twee rechthoeken bij elkaar op en je weet de totale oppervlakte van de L-vormige woonkamer.

Hoe reken je cm2 naar m2?

1 vierkante meter is gelijk aan 1.000.000 vierkante millimeter. 1 vierkante meter is gelijk aan 10.000 vierkante centimeter. 1 vierkante meter is gelijk aan 100 vierkante decimeter.

Hoe reken je oppervlakte terug?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven