Wat is de route van de Elfstedentocht?

Wat is de route van de Elfstedentocht?

De Elfstedentocht gaat over een traject van bijna 200 kilometer. Van stad naar stad, over meren, over sloten. Tussen de weilanden en onder de bruggen door. Leeuwarden, de hoofdstad van Fryslân, is vanouds de start- en finishplaats.

Wat is de start en aankomstplaats van de Elfstedentocht?

Geschiedenis van de Elfstedentocht Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, is van oudsher de start- en aankomstplaats. De andere tien steden waarlangs de Elfstedentocht komt, zijn Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum om vervolgens terug te keren naar Leeuwarden.

Hoe lang duurt 11 steden tocht?

De Tocht is 200 kilometer lang en moet in een dag worden geschaatst. De elfstedentocht is verdeeld in wedstrijdrijders (deze doen mee aan de wedstrijd) en toerrijders (deze doen mee voor hun eigen plezier).

Waar klunen Elfstedentocht?

Hierbij worden diverse cafés in Breda omgedoopt tot steden uit de Elfstedentocht, zoals Workum en Sneek. Deelnemers kunnen een stempelkaart kopen en de cafés langsgaan om zo een kruisje te verdienen. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel.

Wat is de eerste Stempelplaats van de Elfstedentocht?

Elfstedentocht 1985; aankomst eerste stempelplaats Sneek, op de voorgrond Niesten (1985) | Sneek.

Hoeveel km is de Elfstedentocht op de fiets?

Over deze route Fietsen langs de Elfsteden, dat is natuurlijk voor fietsers de tocht der tochten! Over een afstand van circa 265 km geniet je van het weidse Friese land. Je start en eindigt in principe in Leeuwarden en fietst met de klok mee, maar andersom mag ook.

Waar is de start en de finish van de Elfstedentocht?

Vanwege de afstand en vanwege het heroïsche karakter wordt de Elfstedentocht ook wel “De Tocht der Tochten” genoemd. Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, is vanouds de start- en aankomstplaats. De Elfstedentocht werd voor het eerst (officieel) in 1909 gereden en wordt maximaal eenmaal per winter gehouden.

Welke Friese stad is na de start de tweede van de Elfstedentocht?

Waterpoort en Scheepvaartmuseum Sneek is de tweede stad op de route van de Elfstedentocht en het Elfstedenpad. De schaatsers rijden door deze stad als de zon nog moet opkomen.

Hoeveel km is de Elfstedentocht?

Ze snakken er immers naar om hun prachtige traditie verder te zetten. Zoals de naam doet vermoeden, verbindt de Elfstedenroute elf steden in Friesland – goed voor een totale afstand van 254 kilometer, oftewel 50 kilometer meer dan de originele tocht over het ijs.

Hoeveel elfstedentochten zijn er geweest?

De Elfstedentocht werd voor het eerst (officieel) in 1909 gereden en wordt maximaal eenmaal per winter gehouden. De tocht kan alleen georganiseerd worden als de toestand van het ijs het toelaat. In totaal werd de tocht vijftien maal verreden. De recentste tocht vond plaats in 1997.

Waar is de eerste Stempelplaats?

Algemene gegevens
Naam Elfstedentocht 1985; aankomst eerste stempelplaats Sneek, op de voorgrond Niesten (1985)
Maker Rob C. Croes (Anefo)
Provider Fotocollectie Anefo
Gemaakt op 21 februari 1985

Waar ligt de Bonkevaart?

De Bonkevaart (officieel, Fries: Bonkefeart in de volksmond kortweg de Bonke) is een vaart aan de noordoostkant van Leeuwarden in de Nederlandse provincie Friesland. Het water is beroemd vanwege de aankomst van de Elfstedentocht, die hier sinds de Elfstedentocht van 1985 plaatsvindt.

Dit is de route van de Schaats Elfstedentocht. In de route zijn 189 bruggen waar men onder door moet. Start in Leeuwarden (voorheen in het FEC, nu vanaf de nieuwe Elfstedenhal) Opbinden in de Zwettehaven. Vervolgens gaat het via de Zwette naar Sneek. Weer terug over het Slotermeer naar Balk waar de Luts begint.

Wat is de Elfstedentocht?

De Elfstedentocht (Fries: Alvestêdetocht) is een bijna 200 kilometer lange schaatstocht over natuurijs die wordt georganiseerd door de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden.

Wanneer is de Elfstedentocht voorbereid?

De Elfstedentocht wordt ieder jaar voorbereid door het bestuur en de 22 rayonhoofden. Om groen licht te kunnen geven voor de tocht moet er op het gehele traject een ijsdikte zijn van minimaal 15 cm. Alle 22 rayonhoofden van de vereniging moeten hun instemming betuigen.

Wanneer werd de laatste Elfstedentocht verreden?

De laatste Elfstedentocht tot nu toe werd verreden op 4 januari 1997. Deze was relatief zwaar, met windkracht 5 tot 6 en vorst, temperaturen van -6 graden in de ochtend tot maximaal -3 graden in de middag.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven