Wat is de taak van een applicatiebeheerder?

Wat is de taak van een applicatiebeheerder?

Een technisch applicatiebeheerder is bezig met het beheren van diverse applicaties en het verhelpen van problemen of implementeren wensen bij gebruikers op deze specifieke applicatie. Hiervoor gaat de applicatiebeheerder in overleg met de gebruiker en de softwareleverancier en schrijft vervolgens een aanbeveling.

Wat is het verschil tussen applicatiebeheer en functioneel beheer?

De applicatiebeheerder beïnvloedt met zijn core-werkzaamheden eigenlijk altijd de werking van de applicatie: hij implementeert, verbetert en onderhoudt. De functioneel beheerder doet dit niet. Hij monitort, luistert, communiceert en faciliteert. Technische kennis is beperkt nodig.

Wat is een applicatiemanager?

Applicatiebeheerders zijn IT-professionals die verantwoordelijk zijn voor het beheer van de softwaretoepassingen binnen een bedrijf. Ze bekijken welke specifieke applicaties nodig zijn om bedrijfsactiviteiten te verbeteren en houden toezicht op de installatie, upgrading en dagelijks onderhoud van applicatiesoftware.

Welke opleiding heb je nodig voor applicatiebeheerder?

De vierjarige opleiding HBO-ICT geeft je een goede basis wanneer je een functie als applicatiebeheerder ambieert. Je kunt deze opleidingen zowel in voltijd als in deeltijd volgen. Maar ook met de hbo-opleiding Communicatiesystemen kun je applicatiebeheerder worden.

Wat betekent functioneel applicatiebeheer?

Een functioneel applicatiebeheerder is verantwoordelijk voor het goed werken van de kritische (bedrijfs)applicaties. Dat betekent in de praktijk dat de beheerder de applicaties zal moeten controleren en waar nodig onderhoud moet uitvoeren.

Wat doe je als functioneel beheerder?

Een Functioneel Beheerder is werkzaam op het snijvlak van Business en IT en wordt ook wel aangeduid met de term informatiebeheer of informatiemanagement. Als Functioneel Beheerder neem je de verantwoordelijkheid over het beheer van de applicaties binnen een organisatie.

Hoe wordt je applicatiebeheerder?

Om applicatiebeheerder te worden, dien je in elk geval een ICT-gerelateerde opleiding te volgen. Vaak vraagt een werkgever minimaal hbo-niveau, maar dit is niet altijd het geval. Geschikte opleidingen zijn bijvoorbeeld: Bedrijfskundige Informatica (hbo of wo)

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven