Wat is de veldnaam van een draaitabel?

Wat is de veldnaam van een draaitabel?

Na een klik op OK maakt Excel een raamwerk voor de draaitabel in een nieuw werkblad; zie afbeelding 1.2. Verschijnt op dit moment deze melding, dan ontbreekt een van de veldnamen. Bedoeld wordt: een van de kolommen van de database heeft geen opschrift (een opschrift wordt hier namelijk veldnaam genoemd).

Wat kun je doen met een draaitabel?

Een draaitabel (Nederlandse vertaling van ‘pivot table’) in Excel is een ‘uittreksel’ of ‘samenvatting’ van jouw originele tabel met brongegevens. De draaitabel geeft je snel antwoord op eenvoudige vragen over je tabel, die je anders alleen met ingewikkelde formules zou kunnen beantwoorden.

Hoe maak ik een goede draaitabel?

Een draaitabel maken in Excel voor Windows

 1. Selecteer de cellen waarvan u een draaitabel wilt maken.
 2. Selecteer Invoegen > Draaitabel.
 3. Selecteer onder Selecteer de gegevens die u wilt analyseren de optie Selecteer een tabel of bereik.
 4. Controleer het celbereik in Tabel/bereik.

Hoe bereik draaitabel aanpassen?

U kunt de gegevensbron van een draaitabel wijzigen in een andere Excel-tabel of een ander cellenbereik of een andere externe gegevensbron instellen. Klik op het draaitabelrapport. Klik op het tabblad analyseren in de groep gegevens op gegevensbron wijzigenen klik vervolgens op gegevensbron wijzigen.

Waar staat hulpmiddelen voor tabellen in Excel?

Als u een Excel hebt geselecteerd, ziet u het tabblad Hulpmiddelen voor tabellen met een ontwerp. Als u een draaitabel hebt geselecteerd, ziet u de hulpmiddelen voor draaitabellen met een tabblad Analyseren eneen ontwerp.

Hoe werkt een Pivot Table?

Daarbij werkt het pivot point zelf als sterkste steun/weerstand. Wanneer boven de pivot geopend wordt zal de richting vaak naar boven zijn. In het geval dat onder de pivot point geopend wordt is dit juist een zwak teken. Het testen van een pivot point kan daarom als een goed koop- of verkoopmoment gebruikt worden.

Hoe sorteren in een draaitabel?

Rij- of kolomlabelgegevens sorteren in een draaitabel

 1. Klik in de draaitabel op een veld in de kolom met de items die u wilt sorteren.
 2. Klik op het tabblad Gegevens op Sorterenen klik vervolgens op de sorteervolgorde die u wilt. Klik voor extra sorteeropties op Opties.

Hoe maak je een pivot?

Om een pivot table te maken ga je naar het tabblad Design. Klik vervolgens op Summarize with PivotTable. Klik vervolgens op PivotTable, PivotTable. Daarna kun je de tabel die de gegevens bevat selecteren.

Kan geen draaitabel maken?

Neem het volgende scenario:

 • U hebt twee veldnamen in een bronbereik met vergelijkbare tekens.
 • U probeert een draaitabel te maken door het bronbereik in de Microsoft Excel 2013.
 • U selecteert het selectievakje Deze gegevens toevoegen aan het gegevensmodel in het dialoogvenster Draaitabel maken.

Hoe kopieer je een draaitabel?

Kopieren rapport

 1. Rechtermuis op tabblad naam die u wilt gaan kopieren en selecteer [Verplaatsen of Kopiëren…]
 2. Selecteer [Nieuwe map] en druk op [OK].
 3. Dit doe je door de waarde te selecteren, het muis icoon verandert en je hebt vervolgens de gehele draaitabel geselecteerd.

Waar vind ik hulpmiddelen voor tabellen?

Klik onder Hulpmiddelen voor tabellen op de tab Ontwerpen. Klik in de groep Tabel indelingen de aanwijzer op elke tabelstijl totdat u een stijl die u wilt gebruiken. Opmerking: Als u wilt meer stijlen wordt weergegeven, klikt u op de pijl meer . Klik op de stijl om deze op de tabel toe te passen.

Waar vind ik Ontwerpen in Excel?

Nadat u een tabel hebt gemaakt, komt de groep Hulpmiddelen voor tabellen beschikbaar en ziet u het tabblad Ontwerpen. Met de hulpmiddelen op het tabblad Ontwerpen kunt u de tabel aanpassen of bewerken. Het tabblad Ontwerpen is alleen zichtbaar als er minimaal één cel is geselecteerd in de tabel.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven