Wat is de verantwoordelijkheid van Sobek?

Wat is de verantwoordelijkheid van Sobek?

Sobek of Sebek is een god uit de Egyptische mythologie. Hij is de God van het water, de Nijl is ontstaan uit zijn zweet. Hij had de kop van een krokodil en symboliseerde de vruchtbaarheid van de Nijl en de kracht van de farao’s.

Wat is een Sobek?

SOBEK is een integrale softwareomgeving voor alle toepassingen en modellen zoals rivieren, delta’s, afvoer- en irrigatiesystemen en stormen, met hydrodynamische 1D- en 2D-simulatie en robuuste rekenmethodes op elke schaal.

Wat doet de god Thoth?

Thoth of Djehoety was de Egyptische god van de maan, de magie, de kalender, de schrijfkunst en de wijsheid. Hij had volgens de mythologie het schrift uitgevonden en die kennis doorgegeven aan de mensheid. De baviaan met het mooie gezicht was een epitheton voor Thoth.

Wat was de taak van Seth?

Seth werd gezien als de god van de woestijn, chaos, onvruchtbaarheid, van stof en kale grond en als een vijand van de mens. Hij wordt afgebeeld als een mens met een dierenkop.

Wat is de taak van Anubis?

Voordat Osiris belangrijk werd, was Anubis de belangrijkste begraafgod. Waarschijnlijk heeft hij zich in het begin alleen maar met begrafenissen bemoeid en zich met het volgen van de koning in de onderwereld beziggehouden. Anubis zou er eveneens voor zorgen dat Osiris opnieuw tot leven kwam en zo de eerste mummie werd.

Wat is een scheppingsmythe?

Een scheppingsverhaal of scheppingsmythe beschrijft een ontstaansgeschiedenis (de schepping), zoals deze is overgeleverd in een mythologisch-religieuze context. Het scheppingsverhaal kan gaan over de kosmos (kosmogonie), goden (theogonie) of de mens (anthropogonie).

Hoe oud werd Seth?

De naam komt voor in de Bijbel, Seth was de derde zoon van Adam en Eva. Volgens de Bijbel werd hij 912 jaar oud en is hij een verre voorvader van Noach.

Waar heerst Anubis over?

Anubis was de beschermer van de doden, hij zorgde dat ze niet werden vernietigd. Voordat Osiris belangrijk werd, was Anubis de belangrijkste god van alle goden. De jakhalskop is gekozen naar de jakhalzen in de woestijn die aan het graven waren in de oude konningsgraven.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven