Wat is de werking van fluoride?

Wat is de werking van fluoride?

Glazuur en bescherming Door fluoride te gebruiken, kun je de bacteriën makkelijker wegspoelen met speeksel of van de tanden verwijderen met tandenpoetsen. Bij de aanwezigheid van fluoride hebben bacterien dus minder kans, zal er minder glazuur verdwijnen en kan het proces van tandbederf geremd/gestopt worden.

Waar wordt fluoride van gemaakt?

Fluoride is de negatief geladen versie van het element fluor, dat in kleine hoeveelheden in de natuur voorkomt in mineralen als vloeispaat of apatiet. Het zit vooral in tandpasta en andere tandverzorgingsproducten, maar ook als organische verbinding in bijvoorbeeld Teflon.

Welke tandpasta raden tandartsen aan?

De meeste tandartsen raden aan fluoridetandpasta te gebruiken om tandbederf te voorkomen. Fluoride heeft bewezen dat het tandbederf met minstens 40 procent vermindert.

Wat is de werking van fluoride in tandpasta?

Het gaat tandbederf tegen en beschermt de tanden. Fluoride heeft namelijk de werking dat het glazuur van de tanden tegen een lagere pH-waarde kan, waardoor het glazuur minder snel in oplossing kunnen gaan. Hierdoor zal er dus minder snel een gaatje ontstaan. Soms is het zo dat iemand snel gaatjes ontwikkelt.

Hoe belangrijk is fluoride?

Fluoride beschermt tegen tandbederf. In eten en drinken zit te weinig fluoride voor een goede bescherming tegen tandbederf. Daarom is het belangrijk om tabletten te nemen of tandpasta met fluoride te gebruiken. Wie lange tijd veel fluoridetabletten gebruikt, kan bruine vlekken en strepen op de tanden krijgen.

Is fluoride ongezond?

Volgens die artikelen is fluoride een neurotoxine en tast het je zenuwstelsel aan. Fluoride zou ook nadelige effecten op het IQ van kinderen hebben, en op botten en gewrichten. Het klopt dat fluoride schadelijk kan zijn voor je gezondheid als je er teveel van inslikt.

Wat bevat fluoride?

Waar zit het in Fluoride is een verbinding van het atoom fluor met een andere stof, zoals natrium of calcium. In vrijwel alle voedingsmiddelen vind je een heel kleine hoeveelheid fluoride. Vooral in thee en zeevis.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven