Wat is duurzame synthetische kerosine?

Wat is duurzame synthetische kerosine?

Wereldprimeur: eerste passagiersvlucht met duurzame synthetische kerosine. Vliegen op duurzame, synthetische kerosine gemaakt van CO2, water en hernieuwbare energie. Shell ging de uitdaging aan en wist synthetische kerosine te produceren uit CO2, water en groene energie. Maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Hoe werkt synthetische kerosine?

Met CO2 en waterstof kun je synthetische kerosine maken. Deze kun je bijmengen, bij de huidige regelgeving tot 50 procent, met normale kerosine. Vliegtuigen gevuld met deze kerosine stoten natuurlijk weer CO2 uit, maar dat is precies de CO2 die je afgevangen hebt. Zo kun je uitstoot dus eeuwig recyclen.”

Wat is synthetische kerosine?

Hoe wordt synthetische kerosine gemaakt? Water, CO2 en stroom (liefst groene) zijn de basisingrediënten voor synthetische kerosine. Door het water in een elektrolyser onder stroom te zetten, ontstaat zuurstof en waterstof.

Hoe wordt duurzame kerosine gemaakt?

Synkero wil met de fabriek jaarlijks 50.000 ton duurzame kerosine te produceren. De grondstof voor deze ‘e-fuel’ is CO2 dat wordt afgevangen vanuit de industrie of direct uit de lucht. De CO2 wordt samen met groene waterstof via een chemisch proces omgezet naar synthetisch kerosine.

Waar wordt synthetische kerosine van gemaakt?

De duurzamere brandstof wordt gemaakt via een chemisch proces met groene waterstof en CO2. De groene waterstof wordt gemaakt uit duurzaam opgewekte elektriciteit en water. De CO2 wordt afgevangen uit de industrie. Samen vormen deze twee synthetische kerosine.

Hoe duur is kerosine?

Vanaf 1 september gelden de volgende brandstoftarieven (inclusief accijns en 21% BTW): Brandstofprijzen aan de pomp: JET A1 = € 1,86 per liter. AVGAS 100 LL = € 2,52 per liter.

Wat is een kerosine?

Kerosine is een bij gefractioneerde destillatie van aardolie verkregen middenfractie, volgend op de benzinefractie. Het wordt verkregen bij een kooktraject van ca. 150–300 °C.

Wat is duurzame vliegtuigbrandstof?

Wat is duurzame vliegtuigbrandstof (SAF)? Deze term wordt gebruikt om alternatieve vliegtuigbrandstoffen te beschrijven die gemaakt zijn van duurzame en hernieuwbare bronnen. Dit kan biokerosine zijn op basis van bijvoorbeeld bakolie of algen, of synthetische kerosine op basis van duurzame waterstof en afgevangen CO2.

Waar wordt kerosine van gemaakt?

Welke stoffen ontstaan bij de volledige verbranding van kerosine?

Algemeen kan je voor een alkaan stellen dat alle koolstoffen verbranden tot CO2, waterstoffen tot H2O. Stikstof gaat naar NO en/of NO2, zwavel naar SO2. Zuurstof in de verbinding gebruik je voor de andere reactieproducten. Je verbruikt daarbij zoveel zuurstof als nodig om alle reactieproducten te kunnen vormen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven