Wat is een 18 55mm lens?

Wat is een 18 55mm lens?

18-55: het zoombereik van de lens. Van groothoek (18mm) tot 55 mm (lichte telelens). Van 18 tot 55mm is een zoombereik van 3 en dat laat Nikon ook aan het einde nog een keer zien door 3.0x te vermelden.

Wat betekent mm op een lens?

Zoombereik (MM): Het aantal mm staat voor het zoombereik van je lens. Hoe meer mm je hebt, hoe verder je kunt inzoomen, en hoe dichterbij je het onderwerp dus kunt halen. Een 18mm lens is zo bijvoorbeeld een groothoeklens, en 55 mm een lichte telelens. Dan heb je dus een lens met een vast brandpuntsafstand.

Wat betekenen de cijfers op een camera lens?

De getallen voor diafragma opening zijn vaak op de rand van de lens te vinden, of aan de voorkant bij de lensdop. Soms staat er een serie getallen. Dat kan bijvoorbeeld zoiets zijn: ‘1:2.8-4’. Dat betekent dat de lens helemaal uitgezoomd een maximale opening van 2.8 heeft, maar wanneer je inzoomt verandert deze naar 4.

Waar gebruik je een 18 55mm lens voor?

Dekt de populaire brandpuntsafstanden van 18-55 mm (kleinbeeldequivalent: 27-82,5 mm) met een maximaal diafragma van f/3.5–5.6. Dit objectief is perfect voor het maken van allerlei soorten foto’s, van portretten tot landschapsfoto’s. Het is ook ideaal voor het opnemen van HD-films.

Hoeveel mm is een groothoeklens?

De soorten lenzen

fisheye << 15mm speciale effecten, landschappen
groothoek 28mm – 35mm binnenshuis, landschap
standaard 35mm – 60mm binnenshuis, landschap, portret
portret 60mm – 135mm portret, landschap
tele 135mm – 300mm dierfotografie (wild), sport

Hoeveel mm is een telelens?

Fotografeer je veel onderwerpen van een afstand, zoals dieren in de natuur, dan kun je ze dichterbij halen, ofwel groter in beeld krijgen met een (super)telelens. Zoals een 70-200 mm of 100-400 mm. Je haalt er alles flink mee dichterbij, wat wel ten koste gaat van de omgeving.

Welke lenzen heb je nodig als fotograaf?

Voor het fotograferen van gebouwen en interieurs is het belangrijk dat er veel op de foto past. Kies voor lenzen die geheel of deels binnen een zoombereik van 17 tot 50 mm vallen. Daarnaast is het belangrijk dat de lijnen van het gebouw niet te veel vervormen (vertekening).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven