Wat is een aankoopkeuring huis?

Wat is een aankoopkeuring huis?

Met een aankoopkeuring laat je een onafhankelijk expert de woning inspecteren en wordt zwart op wit omschreven wat de gebreken aan de woning zijn. Een aankoopkeuring geeft inzicht in de bouwtechnische staat van de woning.

Wat kost een aankoopkeuring huis?

Gemiddeld kunt u rekening houden met een prijs tussen € 275,- en € 425,-. Er zijn een aantal belangrijke factoren die deze kosten beïnvloeden. Dit zijn factoren zoals; de inhoud, de oppervlakte, de locatie van de woning. Dit zijn de zogenoemde woninggebonden factoren.

Wat is een bouwkundige keuring?

Een Bouwtechnische keuring is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen.

Wat heb je aan een bouwtechnische keuring?

De keuring betreft een beoordeling van de volgende elementen: Fundering, kruipruimte (beperkt) en vloeren. Bouwkundige staat van vloeren, muren, metselwerk, voegwerk en lateien. Vochtmetingen m.b.t. houtrot en doorslaand- en optrekkend vocht.

Wie betaalt kosten bouwkundige keuring?

De bouwtechnische keuring wordt in de meeste gevallen betaald door de koper van de woning.

Hoe duur is een bouwkundig rapport?

De kosten bouwkundig rapport worden niet apart berekend, maar zijn ingesloten in de prijs voor de bouwkundige keuring. De prijzen voor een bouwkundige keuring inclusief de kosten bouwkundig rapport beginnen al bij 235 euro.

Wat kost een opleveringskeuring?

Om dit voor te zijn, kun je kiezen om een opleveringskeuring te laten doen. Dan loopt er een bouwkundige mee tijdens de oplevering die zelf een rapport opstelt. De prijs voor een opleveringskeuring verschilt per partij, maar denk ongeveer aan een bedrag tussen de 180 en 250 euro.

Waarom een bouwkundige keuring?

Een bouwtechnische keuring laat je uitvoeren omdat je dan precies weet wat je koopt. Je weet hoe de staat van de woning is en krijgt inzicht in wat het kost om eventuele gebreken te verhelpen en de woning in redelijke tot goede staat te krijgen.

Is een bouwkundige keuring nodig?

Een bouwkundige keuring kan u voor onaangename verrassingen behoeden. Zeker bij oudere huizen is een onderzoek naar de bouwkundige staat absoluut aan te raden. Maar ook bij jongere woningen kan het verstandig zijn om een keuring te laten plaatsvinden. Het kopen van een huis gaat met veel emoties gepaard.

Waar let men op bij bouwkundige keuring?

Trappen, hekwerken en balustrades in de woning. Conditie van een eventuele dakkapel, kozijn, lood, maar ook dakramen. Alle sanitaire groepen zoals badkamer, keuken en toilet. Staat en toestand van de vloeren, wanden en plafonds in de woning.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven