Wat is een Agaatschijf?

Wat is een Agaatschijf?

Agaat is een veel voorkomende steen in tal van kleuren met banden of een vlekkenpatroon. Agaat werkt aardend, stabiliserend en beschermend. De steen werkt kalmerend, laat je veilig voelen en zorgt voor zowel geestelijke als emotionele rust en balans. Het helpt jezelf accepteren en helpt vertrouwen hebben in jezelf.

Wat is agaat grijs?

De meestal fraai gestreepte agaat is een edelsteen uit de kwartsfamilie. Het is een doorzichtige tot doorschijnende edelsteen met karakteristieke bandpatronen: soms regelmatig van vorm, soms grillig. Typerend is ook dat agaten vaak amandelvormig zijn. Agaat heeft meestal aardkleuren, maar kan ook andere kleuren hebben.

Wat is de betekenis van agaat?

Agaat is een steen die stabiliseert, aardt en beschermd. Ze bevorderd innerlijke rust en zorgt daarmee voor een aardse nuchtere houding. Spirituele en geestelijke groei worden bevorderd doordat de steen aanzet tot zelfreflectie. De steen laat je even afstand nemen zodat een en ander objectiever kan worden bekeken.

Waar is groene agaat goed voor?

Agaat groen helpt bij blaasontsteking en stimuleert de stofwisseling. De steen heeft een positieve werking op de blaas, de ogen en de bloedvaten. Agaat groen helpt bij psychische spanningen en geeft een gevoel van veiligheid. Agaat groen vergroot het zelfvertrouwen en vermindert twijfel.

Waar vindt je agaat?

De belangrijke bronnen van agaat zijn Brazilië, Uruguay en de Verenigde Staten (Oregon, Washington en rond het Bovenmeer). Dichter bij Nederland en België wordt ook agaat gevonden in de Hunsrück in Duitsland, en in Auvergne in Frankrijk.

Hoe gebruik je bergkristal?

Om de energie in huis fris en zuiver te houden, leg je bergkristallen binnenshuis in de buitenste hoeken. Welk gevoel wil jij graag thuis ervaren? Leg met dit gevoel de bergkristallen in de hoeken van je huis. Je kunt bergkristallen ook in raamkozijnen leggen om de energie in huis schoon te houden.

Wat doet rozenkwarts met je?

Rozenkwarts is een veel voorkomende steen en is de steen van de liefde en vrede. Deze steen straalt een liefdevolle en zachte energie uit en versterkt empathie en gevoeligheid. Rozenkwarts werkt zuiverend en ondersteund de nieren en bijnieren. Heeft ook een kalmerende en geruststellende uitwerking.

Welke agaat?

Agaat kleuren Witte agaat: een sterkere link met het versterken van je intuïtie, bijvoorbeeld boomagaat. Groene agaat: helpt het best tegen angsten en fobieën, bijvoorbeeld mosagaat. Blauwe agaat: meer zelfvertrouwen en meer innerlijke rust, bijvoorbeeld Blue Lace agaat of wateragaat.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven