Wat is een ander woord voor riem?

Wat is een ander woord voor riem?

ceintuur. als synoniem van een ander trefwoord: band (zn) : broekriem, broeksband, ceintuur, gordel, gordelriem, riem, singel, sjerp, stootband, tailleband.

Wat is een ander woord voor profiel?

profiel (zn): karakteristiek, profielschets, profilering, typering. profiel (zn): aard, karakter, natuur, structuur, vorm, wezen.

Wat is een ander woord voor hecht?

degelijk, deugdelijk, doortimmerd, duurzaam, gevestigd, grondig, hecht, onverslijtbaar, samenhangend, steekhoudend, sterk, stevig. stevig (bn) : behoorlijk, degelijk, duchtig, fiks, flink, grondig, hard, hecht, hevig, massief, pittig, rechtop, schrap, sterk, stijf, vast.

Wat is de betekenis van riem?

gordel of band die dient om iets of iemand mee vast te maken, om rondom iets of iemand te binden of om iets of iemand aan te bevestigen of vast te maken. 2) smalle band om een broek.

Wat is de betekenis van synoniem?

Woorden noemen we synoniem als ze (ongeveer) hetzelfde betekenen. Een synoniem noemen we ook wel evenwoord. Evenwoord is dus een synoniem van het woord synoniem!

Wat is de definitie van profiel?

Het profiel van iets is de lijn die je eromheen kunt trekken. Concreter: het profiel van een stad is de skyline, bij een gebouw spreek je van ‘silhouet’. Bij een sleutelstuk gaat het om de opeenvolgende reeks holle en bolle vormen, die je ziet als je het van opzij bekijkt.

Wat betekent gehecht zijn?

gehecht zijn, hangen, verknocht zijn. Zich door liefde of genegenheid aan iemand of iets verbonden gevoelen.

Wat is kezen?

Bij het woord kezen denkt menigeen in eerste instantie aan ‘met eene vrouw lijfgemeenschap hebben’, zoals Van Dale het in 1924 omschreef. Maar in feite is de oudste betekenis van dit woord ‘aan de politiek der Kezen meedoen’ of ‘patriottische sympathieën hebben’.

Wat is een liaison?

Liaison definities naamw. (m./v.) Uitspraak: [lijɛ’zɔ̃] Verbuigingen: liaison|s (meerv.) geheime liefdesrelatie Voorbeeld: `Het aangaan van liaisons met collega’s en personeelsleden van andere ambassades wordt het personeel met klem ontraden.

Wat is een synoniem van souterrain?

souterrain: als trefwoord met bijbehorende synoniemen: souterrain (zn): kelderverdieping, onderhuis.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven