Wat is een andere naam?

Wat is een andere naam?

het pseudoniem zelfst. naamw. Uitspraak: [psødo’nim, psœydo’nim] Verbuigingen: pseudoniem|en (meerv.) verzonnen naam die je gebruikt om je echte naam geheim te houden Voorbeeld: `Stoker is een goedgekozen pseudoniem voor een columnist die graag provo…

Wat is een andere naam voor Frankrijk?

Frankrijk, officieel de Franse Republiek (Frans: République française), is een land in West-Europa en qua oppervlakte het op twee na grootste Europese land.

Wat is een benaming?

benaming – Zelfstandignaamwoord 1. een naam die aan iets of iemand gegeven wordt ♢ Deze benaming is niet erg goed gekozen. Woordherkomst Afgeleid van naam met het voorvoegsel be- en met het achtervoegsel -ing.

Wat staat er in een woordenboek?

Een woordenboek is een doorgaans alfabetisch gerangschikte verzameling woorden in een of meerdere talen die een naslagwerk vormen dat informatie geeft over de betekenis, de uitspraak, de spelling, de taalkundige eigenschappen, de afbreekpunten en de synoniemen van elk opgenomen woord.

Wat is een andere naam voor bomentuin?

Een arboretum of bomentuin (meervoud: arboreta) is een verzameling van levende bomen en struiken in een (grote) tuin of een park. Het woord arboretum stamt van het Latijnse ‘arbor’, boom.

Wat is een synoniem voor schuilnaam?

bijnaam, familienaam, meisjesnaam, persoonsnaam, roepnaam, schuilnaam, troetelnaam. pseudoniem (zn) : schuilnaam.

Wat is de Romeinse benaming voor Frankrijk?

Gallië is de vernederlandste naam van de Latijnse benaming (Gallia) voor het westelijke gebied van Europa, dat overeenkomt met het moderne Frankrijk, België, het westen van Zwitserland, en delen van Nederland en Duitsland ten westen van de Rijn.

Wat is de betekenis van branche?

Een branche wordt ook wel een economische sector genoemd. Het is een naam voor alle bedrijven die werken in een bepaalde categorie diensten en producten, zoals de horeca.

Wat is een ander woord voor golfstok?

Shaft. De shaft is het middelste gedeelte van de golfclub en verbindt de grip met het clubblad. De meeste shafts worden tegenwoordig van staal of grafiet gemaakt maar vroeger waren ze van hout, vandaar dat men vroeger sprak van een golfstok.

Hoe krijg je een woord in een woordenboek?

Wanneer komt een nieuw woord in het woordenboek? Een woord wordt opgenomen in de Dikke Van Dale als de redactie dat woord gedurende langere tijd regelmatig aantreft in kranten, tijdschriften, boeken en op internet (inclusief blogs en sociale media). Het woord moet algemeen bekend zijn, het moet ingeburgerd zijn.

Wat is het officiele woordenboek?

Het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal, dat ook bekendstaat als de Grote Van Dale, de Dikke Van Dale of kortweg de Van Dale, is het bekendste verklarende woordenboek van het Nederlands. Het is een uitgave van Van Dale Uitgevers. De Van Dale is ook beschikbaar via de website van de uitgever.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven