Wat is een CAD bestand?

Wat is een CAD bestand?

‘CAD’ betekent officieel ‘Computer-Aided Design’, ofwel ‘het maken van tekeningen en ontwerpen met de computer’. Niks nieuws onder de zon, want de eerste CAD-software dateert al van 1982! Toen gebeurde alles nog in 2D, maar tegenwoordig is 2½D en vooral 3D gebruikelijk.

Wat betekent CAD zorg?

CAD is een afkorting voor ‘Consultatiebureau voor Alcohol en Drugs’. CAD is een gemeentelijke instelling, die zich richt op mensen met een afhankelijkheidsprobleem, bij alcohol, drugs, medicijnen of gokken. Betrokkenen kunnen zich rechtstreeks, zonder verwijzing door derden, melden bij het CAD.

Wat voor soort CAD zijn er?

Verschillende soorten CAD Over het algemeen worden de volgende drie onderscheiden: 2D CAD voor tweedimensionale technische tekeningen. 2½D CAD: een uitbreiding van 2D die bepaalde driedimensionale kenmerken toevoegt met het oog op de productie. 3D CAD voor volledige driedimensionale technische tekeningen.

Wat is een CAD ontwerper?

CAD staat oorspronkelijk voor Computer-Aided Drafting. Tegenwoordig wordt CAD vertaald als Computer-Aided Design. Een CAD tekenaar is dus iemand die met de computer dingen ontwerpt. Deze ontwerpen kunnen 2D en 3D-modellen zijn van producten die worden toegepast in de techniek, bouwkunde en elektrotechniek.

Hoe werkt een CAD-programma?

Doormiddel van een CAD-CAM systeem worden productiebestanden gegenereerd uit ontwerpbestanden op een computer die voorzien is van de daarvoor benodigde software. In het CAD systeem moet rekening gehouden worden met de machines die daadwerkelijk de producten moeten produceren.

Hoe werkt CAD?

AutoCAD is een CAD-programma, de letters CAD stonden in beginsel voor Computer-Aided Drafting, later is dit verandert in Computer-Aided Design. Dit kan in het Nederlands als volgt worden vertaald: doormiddel van computers ontwerpen en tekenen. AutoCAD is ontwikkelt voor het maken van technische tekeningen.

Wat is een verblijfskatheter?

Een verblijfskatheter is een dun slangetje dat via de plasbuis in de blaas wordt gebracht. Om te voorkomen dat de katheter uit de blaas glijdt, zit er aan het uiteinde een ballonnetje dat gevuld wordt met water. Door de katheter kan de urine aflopen in een opvangzak.

Wat zijn indicaties voor Blaaskatheterisatie?

Indicaties voor blaaskatheterisatie zijn enerzijds het onvermogen om de blaas op natuurlijke wijze te ledigen (retentie) en anderzijds het onvermogen om urine vast te houden (incontinentie).

Wat is een Suprapubisch katheter?

Een suprapubische katheter is een flexible slangetje, dat via een incisie via de buikwand, in de blaas wordt of is ingebracht. Om te voorkomen dat de katheter uit de blaas glijdt, bevindt zich aan het uiteinde een ballonnetje dat gevuld wordt met water. Door de katheter kan de urine aflopen in een opvangzak.

Wat is een catheter A Demeure?

Om te voorkomen dat de katheter uit de blaas glijdt, zit er aan het uiteinde een ballonnetje dat meestal gevuld wordt met water. Door de katheter kan de urine aflopen in een urine-opvangzak. Een verblijfskatheter wordt ook wel ballonkatheter of katheter à demeure genoemd.

Wat is een CAD tekenaar?

De positie van CAD tekenaar (of 3d tekenaar / technisch tekenaar) wordt bekleed door iemand die met behulp van een of meerdere software programma’s technische tekeningen maakt. De afkorting ‘CAD’ staat voor Computer Aided Design. Met andere woorden: ontwerp door middel van een computer.

Wat is een CAD-CAM pakket?

Computer-aided manufacturing (meestal afgekort tot CAM) is gericht op de toepassing van de computer bij de fabricage van onderdelen en producten. Algemeen geldt dat een CAM-pakket in staat is om verschillende soorten CAD-bestanden, zoals DWG-, DXF-, STEP- of SLDPRT-bestanden, in te laden. …

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven