Wat is een collectieve zorgverzekering gemeente?

Wat is een collectieve zorgverzekering gemeente?

De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen en mensen met een chronische ziekte of beperking. Deze zorgverzekering wordt aangeboden door jouw gemeente op Gezondverzekerd.nl. In Nederland bieden 330 gemeenten een Gemeentepolis aan.

Wat is een collectieve zorgverzekering?

Wat is een collectieve zorgverzekering? Een collectieve zorgverzekering geldt voor groepen. Bijvoorbeeld werknemers van een bepaalde organisatie of leden van een vereniging. Omdat de verzekeringen voor een grotere groep gelden, kunnen we u korting bieden op de premie en speciale zorgdiensten.

Wat is een GemeentePakket?

Uw zorg verzekeren met het GemeentePakket Zo zijn de deelnemers verzekerd van ruime dekkingen voor medische kosten tegen een scherpe premie. Deze zorgverzekering bestaat uit de basisverzekering (Zorg Geregeld Polis) plus een (verplichte) aanvullende verzekering (Compact of Compleet).

Waarom een collectieve zorgverzekering?

Een collectieve zorgverzekering is een zorgverzekering die je met een groot aantal mensen afsluit. Bijvoorbeeld een verzekering speciaal voor werknemers van een bepaald bedrijf of leden van een sportclub. Je krijgt met een collectieve zorgverzekering vaak korting op de premie, de zogeheten collectiviteitskorting.

Wat is collectieve zorgverzekering gemeente Amsterdam?

De collectieve zorgverzekering Amsterdam is speciaal bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Via de gemeente Amsterdam krijgt u korting op de basisverzekering. Daarnaast betaalt de gemeente Amsterdam mee aan de premie van de aanvullende verzekering.

Hoe vraag je zorgverzekering aan?

Het aanvragen van een zorgverzekering is gemakkelijk: Allereerst oriënteer je je op het aanbod verzekeringen en verzekeraars. Vervolgens vraag je de gewenste polis aan op de website van de betreffende verzekeraar. Daarna wordt je oude verzekering automatisch opgezegd.

Wat is een collectieve premie?

Een collectieve zorgverzekering is een verzekering die je met een grote groep mensen tegelijk afsluit via bijvoorbeeld je werk of sportclub. Daardoor krijg je korting op je premie. Vanaf 2020 kun je voor de basisverzekering tot 5% korting krijgen.

Heb ik recht op collectiviteitskorting?

Vrijwel iedere grote verzekeraar heeft afspraken gemaakt om bepaalde klanten een korting te geven op de basisverzekering, meestal tussen de 5 en 10 procent. De korting op aanvullende pakketten is soms nog hoger. Bijna tweederde van alle Nederlanders is verzekerd via één van de 64.000 collectiviteitsregelingen.

Wat is VGZ ruime keuze?

U betaalt geen eigen risico voor onder andere: Zorg vanuit uw aanvullende verzekering of tandartsverzekering. Huisartsenzorg (ook de huisartsenpost valt hieronder) Verloskundige zorg door een huisarts, verloskundige of gynaecoloog. Voorkeursgeneesmiddelen (u betaalt wel de kosten van de apotheek)

Wat is AV Amsterdam 3?

Voor zorg die niet in de basisverzekering zit, heeft Zilveren Kruis samen met de gemeente Amsterdam 3 aanvullende verzekeringen samengesteld. Deze heten AV Amsterdam 1, 2 en 3. Het is binnen de collectieve zorgverzekering Amsterdam verplicht een van deze aanvullende verzekeringen af te sluiten.

Wat is gemeenten optimaal?

De collectieve zorgverzekering Optimaal is speciaal bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Via sommige gemeenten krijgt u korting op de basisverzekering. Daarnaast betalen veel gemeenten mee aan de premie van de aanvullende verzekering. Hierdoor is de premie van de collectieve verzekering vaak voordelig.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven