Wat is een constructor in C#?

Wat is een constructor in C#?

Een constructor is een speciale functie die enkel uitgevoerd wordt op het moment dat je een object van je class maakt. Deze functie heeft de naam van de class en heeft geen resultaat (dus geen returntype, zelfs geen void). Bovendien moet de constructor public zijn.

Wat is een methode in programmeren?

In het objectgeoriënteerd programmeren is methode een synoniem van member-functie. Het is dus een functie die behoort tot een klasse. Alle methodes van een object/klasse samen beschrijven zijn interface en zijn gedrag.

Wat is een methode in Java?

Een methode is het equivalent van een functie bij talen zoals C, die hergebruik van code makkelijker maakt. Een aantal statements maken samen een methode, en deze methode kan worden aangeroepen door een ander statement.

Wat is de functie van een Constructor?

Het doel van een constructor is het initialiseren van de velden van een klasse en het vastleggen van een invariant voor de klasse (indien mogelijk, anders faalt het aanmaken van het object). De tegenhanger van de constructor is de destructor die uitgevoerd wordt wanneer het object wordt vernietigd.

Wat wordt er bedoeld met methode?

Een methode is een systematische, weldoordachte manier van handelen om een bepaald doel te bereiken. Een methode wordt gekenmerkt door een denkwijze, een modelleringswijze, een werkwijze, een beheerwijze, en een ondersteuningswijze (zie figuur):

Wat is een Void in Java?

Wat betekent in Java/C# elke term in “public static void main (String [] args)”? Oorspronkelijk beantwoord: In de Java/C# programmeertaal, wat betekent elke term in “public static void main (String [] args)”? void: dit is een method, en geen functie. Ofwel hij geeft niks terug.

Wat is het verschil tussen werkwijze en methode?

modelleringswijze: de beschrijving van de inhoud van de methode (o.a. zuivere processen, procedures en werkinstructies, organisatiestructuren, relatieschema’s) werkwijze: de beschrijving in hoofdlijnen van hoe men te werk gaat (bv zoveel mogelijk gestandaardiseerd, procesmatig)

Wat moet er in een methode?

In de methoden beschrijf je in een aparte paragraaf of hoofdstuk wat je precies hebt onderzocht in je onderzoek en op welke manier dit is gebeurd.

Wat betekent Void in C#?

void: dit is een method, en geen functie. Ofwel hij geeft niks terug.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven