Wat is een domein controller?

Wat is een domein controller?

Een domeincontroller is een server in een computernetwerk van Microsoft Windows die centraal beheert wie er toegang tot welke stukken van het domein mag hebben. Dit in tegenstelling tot het werkgroep-model, waarbij gebruikers en toegang op iedere individuele computer ingesteld moeten worden.

Wat is Ntds?

NTDS is een afkorting van New Technology Directory Service. DIT is een afkorting van Data Information Table. Het bestand NTDS. DIT wordt dus Active Directory genoemd.

Welke service heeft Active Directory nodig?

Active Directory Domain Services (AD DS) kan worden beschouwd als de belangrijkste service van Active Directory; het slaat directory-informatie op en zorgt voor de interactie tussen de gebruiker en het domein.

Hoe werkt Azure AD?

Azure Active Directory (Azure AD) is de identiteits- en toegangsbeheerservice in de cloud van Microsoft, waarmee uw medewerkers zich kunnen aanmelden en toegang kunnen krijgen tot resources in: Externe resources, zoals Microsoft 365, de Azure-portal en duizenden andere SaaS-toepassingen.

Wat is een domain Forest?

Een forest is een logische constructie die door Active Directory Domain Services (AD DS) wordt gebruikt om een of meer domeinen te groeperen. De domeinen slaan objecten vervolgens op voor gebruikers of groepen en bieden verificatie services. In een door Azure AD DS beheerd domein bevat het forest slechts één domein.

Wat is een ad groep?

Active Directory (AD) is een eigen implementatie door Microsoft van de directoryservice LDAP in combinatie met DNS en Kerberos voor het gebruik in Windows-omgevingen vanaf Windows 2000. Een AD-netwerk kan variëren van een netwerk van een paar honderd tot miljoenen objecten. …

Wat is een ad trust?

Active Directory Domains and Trusts is de Microsoft Management Console (MMC) die wordt gebruikt voor het beheren van domeinvertrouwensrelatie, functionele domein- en forestniveaus en user principal name achtervoegsels.

Wat is Active Directory Domain service?

Active Directory (AD) is een eigen implementatie door Microsoft van de directoryservice LDAP in combinatie met DNS en Kerberos voor het gebruik in Windows-omgevingen vanaf Windows 2000. Active Directory staat beheerders toe om het beleid (rechten en instellingen) in het netwerk van een organisatie te beheren.

Wat is een Azure Active Directory?

De Microsoft Azure Active Directory is eigenlijk een verlenging van je infrastructuur naar de cloud en werkt als een universeel identiteitsplatform om identiteiten te beheren en te beveiligen. Je behoudt bestaande on-premise investeringen en houdt voortaan controle vanuit de dynamische cloud.

Wat kost Azure AD?

€ 5,10

AZURE ACTIVE DIRECTORY PREMIUM PLAN 1
Voorwaardelijke toegang op basis van apparaatstatus (toegang toestaan vanaf beheerde apparaten)
Toegang beperken tot SharePoint en OneDrive for Business
Cloud App Discovery
Integratie van Microsoft Cloud App Security

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven