Wat is een DSL netwerk?

Wat is een DSL netwerk?

DSL of digital subscriber line is een digitale datacommunicatietechniek die een relatief hoge datasnelheid mogelijk maakt over een twisted-pair-koperdraadverbinding. In het algemeen wordt voor deze verbinding een normale telefoonkabel gebruikt, die van de telefoon(wijk)centrale naar de gebruiker loopt.

Heb ik internet via DSL?

DSL internet is de afkorting van Digital Subscriber Line. Deze techniek zorgt ervoor dat je gebruik kunt maken van het internet over een koperdraadverbinding, oftewel de traditionele telefoon aansluiting. Zo kun je internetten via een ADSL of VDSL abonnement. Je sluit je verbinding aan via een DSL kabel.

Wat is DSL internet Telfort?

Telfort levert internet via het DSL-netwerk van KPN. Telfort geeft gewoon een goede standaardsnelheid: 50 Mbit/s download en 5 Mbit/s upload. Meer heb je echt niet nodig voor gemiddeld gebruik thuis. Gamen, streamen, Skypen, e-mail, etc; het kan allemaal makkelijk.

Wat is DSL koper?

Koper – of DSL – is een techniek om een internetsignaal via de telefoonlijn te sturen. Dat gebeurt niet meer via een inbelverbinding, dus men kan gewoon bellen en internetten tegelijkertijd. DSL is wel sneller geworden dankzij upgrades naar ADSL, maar het maximum over koper is nu nog altijd 400 Mbit/s.

Waar dient de DSL kabel voor?

Wat is dsl? De koperen telefoonlijn is met dsl-techniek geschikt gemaakt voor snel internet en digitale televisie en bellen. De data wordt verstuurd via stroomsignalen.

Wat is internet via de kabel?

Bij internet via de kabel gebruik je de kabel die van oudsher bedoeld is voor de televisie. Bellen en internetten kan dus ook via deze aansluiting. Omdat je gebruik maakt van de televisiekabel, ben je verplicht om ook een televisiedienst af te nemen. Hier hoef je niet altijd extra voor te betalen.

Wat is beter COAX of DSL?

In tegenstelling tot DSL is een coaxkabel steviger en heeft deze een soort ‘beschermlaag’. Hierdoor treedt snelheidsverlies amper op. De beloofde snelheid is dus vaak ook de werkelijke snelheid! Internet via kabel is bij veel providers alleen verkrijgbaar in combinatie met een tv-abonnement.

Is glasvezel beter dan koper?

Met glasvezel kun je net zo snel downloaden als uploaden. Als je downloadt gaat dit met glasvezel vaak even snel als met coax. Met koper kun je maximaal 200 Mbit/s downloaden. Glasvezel en coax kunnen snelheden halen tot 1000 Mbit/s (1 Gbit/s).

Heb je een DSL kabel nodig?

Conclusie: kabelinternet en tv is geschikt als je een snelle en stabiele internet- en tv-verbinding zoekt. Wel zijn er vaak weinig aanbieders en is het vaak duurder dan een dsl-abonnement.

Hoe weet ik of ik DSL of kabel heb?

Het grote verschil met DSL en kabel is dat data wordt overgebracht via lichtsignalen. Bij DSL en kabel gebeurt dit middels stroomsignalen. Het signaal reist dus letterlijk met ‘de snelheid van het licht’. In de praktijk komt dit neer op internetsnelheden tot wel 500 Mbps.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven