Wat is een goede e-mail adres?

Wat is een goede e-mail adres?

Veel bedrijven gebruiken een info@-adres. Dit is prima voor de algemene mail. Echter is het ook een anoniem adres en heb je als verzender geen idee wie de e-mail ontvangt. Daarom is het verstandig voor jezelf en je medewerkers aparte mailadressen aan te maken.

Hoe maak je een info@ mail adres?

Het creëren van een zakelijk e-mailadres is een van de eerste dingen die elk bedrijf zou moeten doen. Hierdoor kan er een professionele connectie gemaakt worden met klanten en andere belangrijke contacten. Bedrijven gebruiken bijvoorbeeld vaak info@bedrijfsnaam.nl als zakelijk e-mailadres.

Hoe ziet een e-mail adres er uit?

Een email adres kan alle alfabetische en numerieke tekens bevatten. Daarnaast kunnen er punten, verbindingsstreepjes en underscores (liggend streepje) worden gebruikt. U kunt dus bijvoorbeeld een email adres maken met alleen uw voornaam voor informeel gebruik en uw voorletters en achternaam voor formele email.

Hoe maak ik een e-mail adres aan?

Hoe maak je een e-mailadres aan?

 1. Stap 1: kies een e-mailadres. Open de aanmeldpagina van Hotmail / Outlook.
 2. Stap 2: kies een wachtwoord.
 3. Stap 3: gegevens invoeren.
 4. Stap 4: persoonlijke voorkeuren.
 5. Stap 5: aan de slag.
 6. Stap 1: maak een Google account aan.
 7. Stap 2: gegevens invoeren.
 8. Stap 3: ga akkoord met de servicevoorwaarden.

Wat is een uniek e-mailadres?

Een uniek adres waarmee berichten via de computer kunnen worden ontvangen en verzonden. Het adres bevat altijd het apenstaartje @ (uitgesproken als ‘et’), gevolgd door het adres van de internetprovider (zoals xs4all of telfort) of de webmail dienst (zoals Gmail).

Waarom zakelijke email?

Een ander voordeel is dat je door een zakelijk e-mailadres alle mails gescheiden houdt. Dit leidt tot een veel overzichtelijkere mailbox. De meeste ondernemers krijgen tientallen mailtjes per dag binnen, variërend van offertes tot correspondentie met klanten en het ontvangen van nieuwsbrieven.

Wat kost een e-mailadres?

Binnen een pakket kan je zelf onbeperkt aantal emailadressen aanmaken. Er is dus geen directe prijs wat één e-mailadres kost. Bij ons betaal je voor een 10GB email pakket € 24,00 per jaar en voor een 100GB pakket € 120,00 per jaar.

Wat is de afkorting van het softwareprogramma dat de gebruiker van e-mail ziet en gebruikt om e-mail te lezen en schrijven?

de zogenaamde MUA (mail user agent), het softwareprogramma dat de gebruiker van de e-mail ziet en gebruikt om e-mail te lezen en schrijven; de zogenaamde MTA (mail transfer agent), het softwareprogramma dat de e-mail van de MUA aanneemt en verder verstuurt naar een volgende MTA of naar een MUA.

Waar staat de E van e-mail voor?

Als je de elektronische post bedoelt is e-mail juist. Uitleg: Het woord e-mail is eigenlijk een afkorting van electronic mail.

Wat is een goede e-mail adres?

Wat is een goede e-mail adres?

Veel bedrijven gebruiken een info@-adres. Dit is prima voor de algemene mail. Echter is het ook een anoniem adres en heb je als verzender geen idee wie de e-mail ontvangt. Daarom is het verstandig voor jezelf en je medewerkers aparte mailadressen aan te maken.

Wat is een e-mail?

Spreek uit als: ie-meel-adres. Een uniek adres waarmee berichten via de computer kunnen worden ontvangen en verzonden. Het adres bevat altijd het apenstaartje @ (uitgesproken als ‘et’), gevolgd door het adres van de internetprovider (zoals xs4all of telfort) of de webmail dienst (zoals Gmail).

Wat is mijn e-mail account?

Een e-mailadres is een adres voor je e-mailaccount. Onder je e-mailaccount kun je 10 extra e-mailadressen aanmaken. Een e-mailbericht naar een e-mailadres komt dus binnen bij de postbus van een e-mailaccount.

Wat is een professionele e-mailadres?

Met een zakelijke e-mail ben je herkenbaar. Ontvangers van jouw e-mail zien gelijk dat ze van @jouwbedrijf.nl een email hebben ontvangen, in plaats van het generieke @hotmail.com bijvoorbeeld. Ook kun je met je zakelijke e-mail een handtekening instellen die is ingesteld op jouw onderneming.

Is een account hetzelfde als een e-mailadres?

Als je een e-mailaccount aanmaakt, is dit gelijk aan het betreffende e-mailadres. Gebruikelijk is alleen extra e-mailadressen aan een e-mailaccount te koppelen als het voor één persoon is. Maar meerdere e-mailadressen per e-mail account is mogelijk met als gevolg dat ze in dezelfde brievenbus komen.

Hoe maak je een professionele email?

Dit zijn de 12 stappen voor een goede, zakelijke e-mail.

 1. Gebruik een professioneel e-mailadres.
 2. Kies een duidelijk onderwerp.
 3. Begroet de ontvanger.
 4. Hoe je e-mail beginnen wanneer je een bericht beantwoordt.
 5. Hoe een nieuwe e-mail beginnen.
 6. Maak duidelijk wat je met je e-mail wil bereiken.
 7. Simpel, geen kleuren en geen emoticons.

Hoe maak je een professionele mail?

Voor een zakelijke brief gebruik je een passende aanspreking, zoals ‘Geachte heer/mevrouw’. Je begint de eerste alinea met een hoofdletter en je begint nooit met ‘ik’. In deze alinea geef je aan waarom je de brief schrijft. Hierna volgt de rest van je tekst.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven