Inhoudsopgave
Wat is een goede krantenkop?
Moderne krantenkoppen bedienen zich doorgaans van telegramstijl. Hierbij gaat het niet om het uitsparen van kosten, maar om effectief gebruik van ruimte. Een krantenkop wil aandacht trekken, doet dit door een (vaak uitzonderlijk) groot letterkorps en door concentratie op de meest informatieve woorden.
Wat is de kop van een tekst?
Een alinea-opmaakprofiel dat wordt weergegeven in een groter lettertype dan dat van de gewone tekst. De grootte van een kop hangt af van het niveau: Kop 1 is het grootst, Kop 2 is iets kleiner, enzovoort.
Wat is een titel tekst?
De titel is een belofte aan de lezer. De titel vertelt wat de lezer ermee opschiet wanneer hij de tekst leest. De belofte moet natuurlijk eerst gemaakt worden, voordat hij kan worden vervuld. Wanneer je eerst de content schrijft, werk je eigenlijk andersom.
Waar moet een kop aan voldoen?
Dit is het geheim van een goede kop
- Dit soort woorden werken goed.
- Slecht nieuws & goed nieuws.
- Je moet de lezer direct aanspreken.
- Werken vragen in een kop?
- 1 reden om geen getallen te gebruiken: ze werken niet.
Wat is het doel van tussenkoppen?
Tussenkopjes maken een tekst vrijwel altijd beter leesbaar. Ze structureren, maken nieuwsgierig en maken de tekst visueel aantrekkelijker. Een tussenkopje is groter, vetter of cursiever dan de tekst eronder, maar minder prominent dan de kop(pen) boven het artikel (of hoofdstuk of paragraaf).
Wat zijn koppen en Subkoppen?
Een heading, kop of titel staat boven het artikel. Een subheading of subkop zet je boven een alinea.
Wat is een tussen kop?
tussenkop – Zelfstandignaamwoord 1. titels van onderdelen van een tekst ♢ Een krantenartikel heeft altijd een titel die er dikgedrukt boven staat, maar ook hebben vaak de onderdelen van het artikel ook titel die noemen we een tussenkopje.
Wat is een hoofd gedachte?
De hoofdgedachte van de tekst is in één zin samengevat waar de tekst over gaat. Voor het vinden van de hoofdgedachte moet je dus nagaan wat het onderwerp van de tekst is en wat daarover verteld wordt. Meestal staat de hoofdgedachte in de inleiding of in het slot van de tekst.