Wat is een gouden plaat waard?

Wat is een gouden plaat waard?

Er waren ook topopbrengsten voor gouden platen van The Rolling Stones ’40 Licks’ (3

Hoeveel streams voor Gouden Plaat 2020?

De single verscheen op 10 januari en wist binnen 3 weken de gouden status te bereiken. De wegingsfactor voor deze status is per 1 januari 2020 verhoogt van 6 miljoen naar 8,6 miljoen streams. Ook in België is de single aan haar opmars begonnen en kwam afgelopen week op nummer 12 binnen.

Hoe krijg je gouden plaat?

Een album of single wordt in Nederland met goud onderscheiden als het volgende aantal exemplaren ervan verkocht is (in andere landen gelden andere aantallen): Singles – 40.000 exemplaren. Album populair – 20.000 exemplaren. Album klassiek/jazz/world – 10.000 exemplaren.

Hoeveel streams is platina?

Sinds 1 oktober 2015 tellen ook streams mee voor de gouden en platina-status bij singles. Hierbij gelden 150 streams als één single. De artiest met de meeste platina platen is de Amerikaanse zanger Elvis Presley.

Hoeveel platen is goud in Amerika?

Voor albums in de categorieën klassiek/jazz en world geldt dat 10.000 verkochte de gouden status geven, platina vereist 20.000 verkopen. Voor muziek geldt respectievelijk 7.500 en 15.000 verkochte exemplaren goud en platina. Om betaalde digitale streams te kwantificeren hanteert NVPI een wegingsfactor.

Hoeveel streams is goud in Amerika?

Bij een Gouden plaat heeft de artiest 3.000.000 streams behaald. Amerika is inmiddels al het negende land waar het winnende songfestivallied goud weet te behalen.

Hoeveel streams is goud 2020 Spotify?

Sinds kort worden bij singles en albums ook de streams op Spotify en andere streamservices meegenomen in deze meting en voor 150 streams wordt 1 verkochte single gerekend. Als je bijvoorbeeld 3.000.000 streams op Spotify hebt, ben je goud gegaan. Want als je 3.000.000 door 150 streams deelt, dan kom je op 20.000.

Hoeveel streams is platina 2021?

Voor singles tellen 215 streams als één download (single track). Bij albums tellen alle streams mee van de tracks die op een album staan. Een album bestaat uit minimaal 5 tracks. Voor albums telt het totaal van alle streams gedeeld door 2150 voor één download cq verkoop.

Is platina witgoud?

Mensen verwarren witgoud vaak met platina, terwijl er toch een groot verschil is. Platina is namelijk een duurzaam edelmetaal dat sterker en zwaarder is dan goud. Sieraden in witgoud worden met rodium bedekt om de witte kleur te behouden, terwijl platina vanzelf “wit” blijft stralen als het goed wordt onderhouden.

Wat betekent een gouden plaat in Amerika?

Arcade heeft vandaag goud behaald in Amerika. Bij een Gouden plaat heeft de artiest 3.000.000 streams behaald.

Welke Nederlandse zangers hebben een gouden plaat?

Zanger Tino Martin was compleet door het dolle toen hij vanavond in de studio van RTL Boulevard verrast werd met een gouden plaat voor zijn nieuwe single Zij weet het.

Hoeveel streams heeft snelle?

2019 is het jaar van Snelle! Zijn genre-overschrijdend werk slaat aan bij het grote publiek, zo blijkt uit het succes. Zijn dubbel platina EP ‘Beetje Bij Beetje’ stelt meer dan 75 miljoen streams is op Spotify en kon op steun kon rekenen van onder andere Enzo Knol, Boef en Barend van Deelen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven