Wat is een groene kenteken?

Wat is een groene kenteken?

Een groene kentekenplaat is te zien als een handelaarskentekenplaat die RDW in de voertuigenbranche afgeeft aan erkende bedrijven. Bijvoorbeeld aan autodealers die de auto maar kort in het bezit hebben om deze snel door te verkopen. Zo wil je weten wat de dagwaarde auto is en wil je natuurlijk ook een proefritje maken.

Welke maat kentekenplaat?

de nieuwe kentekenplaat voor voertuigen is voorzien van het eu-symbool met daarin het nl-teken opgenomen in de folie. De afmeting en de kleur van de achtergrond zijn niet gewijzigd. De afmeting blijft 52 bij 11 centimeter.

Welk land is tr?

Europese kentekenplaten

Land Letters Kleur letters en cijfers
A
Tsjechië CZ zwart
Turkije TR zwart
V

Wat mag ik met groene platen?

Met dit kenteken kunt u rijden met voertuigen uit uw bedrijfsvoorraad of voertuigen die u bewerkt of herstelt. Als iemand een proefrit wil maken met een voertuig uit uw bedrijfsvoorraad, dan kunt u hiervoor gebruik maken van het handelaarskenteken.

Wat is een groene nummerplaat belgie?

De commerciële plaat (ook wel proefrittenplaat, handelaarsplaat of beroepsplaat genoemd) is bedoeld voor professionals in de automobielsector. De commerciële plaat heeft een mosgroene kleur op een retroreflecterende witte achtergrond.

Welke kleur kentekenplaat?

De Nederlandse kentekenplaat is geel met een zwart kader. Het heeft ook een blauw vlak voor het EU-symbool en het NL-teken. Iedere plaat heeft een unieke code en echtheidskenmerken.

Wat zijn luxe kentekenplaten?

Bij de normale, geperste platen wordt het kenteken alleen in de kentekenplaat (nummerplaat) geperst. Bij de luxe kentekenplaat wordt het kenteken in de plaat geperst en tegelijkertijd worden er gaatjes in de plaat geponst. Daarom worden deze platen ook wel kentekenplaten met dikke, opgelegde letters genoemd.

Welk land is ZD?

Het Kroatisch kenteken bestaat uit een rechthoekige witte plaat met zwarte letters.

Welk land is Gr?

Huidige codes

Code Land Sinds
GR Griekenland 1913
GUY Guyana 1973
H Hongarije 1910
HK Hongkong 1932

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven