Wat is een Humvee?

Wat is een Humvee?

De M998 High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle (afgekort tot HMMWV, dat uitgesproken wordt als Humvee) is een militair voertuig. Hij heeft de rol van de Jeep en andere lichte vrachtwagens van het Amerikaanse leger vervangen en wordt ook door een aantal andere landen en organisaties gebruikt.

Wat kost een Humvee?

Als alle plannen doorgaan, gaat de vervanging van de Humvee zo rond de 20 miljard dollar (14,5 miljard euro) kosten, ongeveer twee keer het totale defensiebudget van Nederland. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar militaire projecten hebben de neiging om nogal uit de hand te lopen.

Hoe groot is een Hummer?

Hummer H2
Afmetingen (L×B×H) 4,82 x 2,06 x 2,05 m
Wielbasis 3120 mm
Draaicirkel 13,5 m
Massa 2.984 kg

Hoe duur is een Hummer H1?

Aan dit alles hangt een zeer stevig prijskaartje. De nieuwste Mil-Spec Hummer H1 kost namelijk maar liefst $300.000.

Hoe zwaar is een Hummer?

Dat maakt het een van de zwaarste passagiersvoertuigen ooit. De Hummer H2 – die al eventjes niet meer geproduceerd wordt – weegt zo’n 3.000 kilo. Het gewicht van ruim 4.000 kilo zou gaan over de dikste versie met een 200-kWh batterij en drie elektromotoren.

Wat kost een nieuwe Hummer?

Prijzen GMC Hummer In Amerika kost de GMC Hummer EV Edition 1 omgerekend 94.000 euro. De instapversie is er straks vanaf zo’n 67.000 euro. Die variant van de Hummer krijgt al twee elektromotoren en vierwielaandrijving, maar komt pas in de lente van 2024.

Wat weegt een Hummer H1?

De Hummer H1 bewoog zich ondanks zijn afmetingen en zijn gewicht van meer dan 3,5 ton op terrein ook daadwerkelijk als een echte terreinwagen.

Wat voor rijbewijs heb je nodig voor een Hummer?

Voor reglementair gehomologeerde ‘nieuwe’ Hummers volstaat een B-rijbewijs, omdat ze minder dan 3,5 ton wegen.

Hoe duur is een Hummer H2?

Vanaf 6 september is daar voor een prijs vanaf 97.400 euro een H2 SUV te koop.

Wat kost de elektrische Hummer?

Productie van de Hummer EV SUV start in het begin van 2023. Of de elektrische suv ook naar België en Nederland komt, is niet bekend. De Hummer EV SUV kost omgerekend exclusief btw 68.060 euro.

Welk rijbewijs voor Hummer H1?

Volgens de verkoper is het de enige Hummer H1 in Nederland die je met een B-rijbewijs mag besturen. Bereid je daarom voor om wegenbelasting te gaan betalen over een leeggewicht van 3.360 kilo (605 tot 683 euro per kwartaal).

Wat voor rijbewijs heb je nodig voor een limo?

Wetgeving. In de meeste landen is een standaard rijbewijs voldoende om een limousine te mogen besturen. In Europa zijn dat voertuigen die minder dan 3500 kg wegen en maximaal 8 personen kunnen vervoeren. Hiervoor is rijbewijs B voldoende.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven