Wat is een inline style?

Wat is een inline style?

Inline CSS betekent dat we CSS code gaan plaatsen in een HTML element zelf. We gebruiken hiervoor de attribuut style: hierin plaatsen we namelijk de code die we willen toepassen op het element. Deze manier om CSS toe te passen is de slechtste van de drie mogelijkheden.

Wat betekent A in HTML?

HTML – HyperText Markup Language. Taal die gebruikt wordt om webpagina’s (hypertekst-documenten) op het internet te ontwerpen en te beschrijven.

Wat is display block?

display is CSS’s meest belangrijke property om controle over de layout te krijgen. Elk element heeft een standaard display waarde afhankelijk van welk type element het is. De standaard voor de meeste elementen is block of inline . Een block element is doorgaans aangemerkt als een block-level element.

Welke onderdelen vallen onder HTML?

html, head en body

  • Aan de basis van ieder HTML-document staan drie elementen: <html> , en . <
  • De drie elementen <html> , en hebben geen verplichte attributen.
  • Zoals in de vorige paragraaf genoemd heeft het element een verplichte inhoud.

Wat is externe CSS?

Een extern stijlblad is een document, waarin stijlen zijn beschreven waarvan in één of meer HTML-documenten gebruik gemaakt kan worden. Voor Cascading Style Sheets is dat “text/css”. Het LINK element mag een onbeperkt aantal malen opgenomen worden in een document.

Wat is a href?

– Hyper Reference Hypertext-referentie naar een URL op het World Wide Web. De aanduiding href wordt gebruikt als HTML-tag. Zie ook: anchor.

Wat betekent de afkorting HTML?

HyperText Markup Language (afgekort HTML) is een op SGML gebaseerde opmaaktaal voor de specificatie van documenten, voornamelijk bedoeld voor het wereldwijde web.

Wat is een inline Block?

Een block-level element begint altijd op een nieuwe regel en neemt de volle breedte van het browservenster in. Het strekt zich uit naar links en rechts uit zo ver als het kan. Een inline element start niet op een nieuwe regel en beslaat slechts zo veel breedte als het nodig heeft om wat erin staat weer te geven.

Hoe kan ik werken met CSS?

Je kan doormiddel van CSS de opmaak en vormgeving vanuit één bestand regelen voor de hele website. Dit betekent dat je vanuit een style sheet niet alleen bijvoorbeeld de kleur en het lettertype van de tekst kunt bepalen, maar de vormgeving, opmaak en presentatie van de totale website.

Hoe kun je CSS toepassen?

Hoe je CSS gebruikt voor je website-layout

  1. Je kunt in de openingstag van een html-element de code style=”” neerzetten.
  2. Wat je ook kunt doen, is in de head van je pagina een stijlblok neerzetten.
  3. Ten slotte kun je de stijlkenmerken van een html-element ook nog vastleggen in een extern stijlblad (external stylesheet).

Wat is HTML file?

HTML is de afkorting voor Hyper Text Markup Language. Van de HTML codering zelf zul je op een website niets zien. De browser herkent automatisch dat het bestand in HTML is geschreven en zal de codering omzetten naar koppen, lettertypes, afbeeldingen of hyperlinks. Dit noem je ook wel de statische kant van de website.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven