Wat is een IP klasse?

Wat is een IP klasse?

De IP beveiligingsklasse, ook wel International Protection Rating, is een codering voor elektrische apparatuur die staat voor de mate van beveiliging van het betreffende apparaat. De code geeft aan in hoeverre het elektronische apparaat of de behuizing is beveiligd tegen vocht, water, aanraking etc.

Wat is IP waterdicht?

IP54: Spatwaterdicht en stofvrij. IP65: Beschermd tegen waterstralen. IP67: Stofdicht en beschermd tegen onderdompeling gedurende 30 minuten (geschikt voor vijververlichting of in de douche) IP68: Stofdicht en beschermd tegen verblijf onder water (kan door alle weersinvloeden geraakt worden)

Wat is IP 24?

Aanrakingsveilig doordat de behuizing geheel dicht is. Geen volledige bescherming tegen stof maar wel voldoende om de goede werking niet te hinderen. Aanrakingsveilig doordat de behuizing geheel dicht is. Volledige bescherming tegen stof.

Wat betekent IP40?

IP40: Spatwaterdicht, geschikt voor buiten bij overkapping. IP44: Spatwaterdicht, geschikt voor buiten. IP65: Volledig waterbestendig. IP67: Volledig waterbestendig.

Wat is IP waarde lamp?

IP staat voor Ingress Protection. Hiermee wordt de mate van bescherming van elektrisch materieel tegen het binnendringen van vreemde voorwerpen, vocht en stof voorwerpen aangegeven. Vreemde voorwerpen kunnen vingers of gereedschap zijn die in aanraking komen met spanning voerende delen van de verlichting.

Wat is IP waarde Infraroodpaneel?

De IP waarde wordt meestal aangeduid met 2 cijfers. Het eerste cijfer geeft de stofdichtheid aan en het tweede cijfer geeft de waterdichtheid aan. Soms wordt voor het tweede cijfer geen cijfer maar een x geplaatst. Die x staat voor het eerste cijfer.

Wat is IP certificering?

IP staat voor Ingress Protection. De IP-code geeft aan in welke mate je telefoon bestand is tegen stof en/of vocht. Een IP-certificering bestaat uit twee cijfers. Het eerste cijfer geeft aan hoe goed de telefoon beschermd is tegen stof, en het tweede cijfer laat de bescherming tegen vocht zien.

Welke IP badkamer?

IP-bescherming voor verlichting in de badkamer: waar gebruik ik welke beschermingsgraad?

  • In de buurt van de badkuip of douche moeten de lampen de IP-beschermingsgraad 67 hebben.
  • Bij plekken tot 2,25 m hoogte rondom de douchekop en badkuip of douchebak is de IP65 de juiste beschermingsgraad voor je lampen.

Wat betekent IP code?

IP is de afkorting van International Protection Marking (IEC norm 60529), ook wel Ingress Protection Marking genoemd. IP codes bestaan uit twee cijfers (bijv. IP65): Het eerste getal geeft de bescherming tegen aanrakingen en vastzittende deeltjes (bijv. stof of vuil) aan.

Wat is IP 64?

IP54 is stofdicht en kan tegen een plensbui. IP55 is spuitwaterdicht. IP65 is stofdicht en kan tegen waterstralen. IP66 is waterdicht en is stofbestendig.

Welke IP waarde voor buitenlamp?

Goede buitenverlichting is IP-44 of hoger: Voor alle buitenlampen die onbeschermd in de tuin geplaatst worden is een IP-44 buitenlamp ruim voldoende tegen vocht bestand. De buitenlamp is hiermee beschermd tegen het indringen van voorwerpen groter dan 1mm en plensdicht.

Welke IP waarde onder overkapping?

IP waarde voor in de tuin Wil je verlichting ophangen in een veranda of overkapping of bijvoorbeeld spotjes onder het boeibaard dan is de waarde van IP23 of hoger voldoende. Plaats je lampen van het huis af in de tuin of wil je verlichting plaatsen in de vijver, gebruik dan minimaal een IP waarde van IP67.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven