Wat is een Kachelradiateur?

Wat is een Kachelradiateur?

De kachelradiateur van de auto zorgt ervoor dat er warme lucht uit de kachel kan komen. Wanneer u de kachel in de auto aanzet, gaat de kachelmotor aan het werk. Deze voert koude lucht aan van buitenaf welke vervolgens door de kachelradiateur wordt opgewarmd.

Wat doet een Kachelklep?

De kachelkraan is een bedienbare klep tussen het koelsysteem en de interieurverwarming. De kachelkraan regelt de hoeveelheid koelvloeistof die door de kachelradiateur kan stromen om de interieurverwarming te laten werken.

Hoe lang gaat een thermostaat van een auto mee?

Thermostaten gaan, net zoals elk ander onderdeel, niet eeuwig mee. Er zijn twee mogelijkheden voor defecte thermostaten: Als de thermostaat vast komt te zitten in de open stand, is er een constante stroom van koelvloeistof in de radiator, waardoor de motor koud draait.

Hoe werkt een Kachelradiateur?

De kachelradiateur werkt net als de radiateur die aan de voorkant van de auto zit als warmtewisselaar. De koude lucht die door de lamellen heen stroomt, wordt opgewarmd door de koelvloeistof die door de kanalen langs de lamellen stroomt. De warmte van de koelvloeistof wordt overgebracht op de luchtstroom.

Waar zit de Kachelradiateur?

Een kachelradiateur zit meestal voorin de auto ingebouwd. De radiateur wordt blootgesteld aan weer en wind. Hierdoor komt verroesting van onderdelen van de radiateur nog al eens voor. Ook opvliegende steentjes kunnen zorgen voor lekkages en er kan vuil in de radiator komen.

Wat doet een Kachelmotor?

Een kachelmotor zorgt dan voor de aanvoer van verse lucht in de auto. Een kachelmotor zorgt ervoor dat er lucht het interieur ingeblazen wordt. Deze lucht wordt aan de zijkant van de kachelmotor aangevoerd en vervolgens door de radiator of airconditioning geblazen. De kachelmotor werkt op elektriciteit.

Hoe werkt de verwarming van een Tesla?

Autoredacteur Niek Schenk: ,,Er kan geen warme lucht worden aangevoerd van de verbrandingsmotor, dus de verwarming is een elektrische kachel of (zuinigere) warmtepomp. Die verbruikt minder energie dan een systeem dat het gehele interieur moet verwarmen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven