Wat is een klantenportaal?

Wat is een klantenportaal?

Een klantportaal is een online omgeving waarin klanten op een veilige manier met je bedrijf kunnen communiceren en zaken kunnen regelen. Het is dus heel iets anders dan een webshop, die voor iedereen toegankelijk is. Om toegang te krijgen tot je beveiligde klantportaal moeten mensen eerst inloggen.

Wat is belangrijk voor klanten?

Aspecten die klanten ‘belangrijk’ vinden, zijn: persoonlijke aandacht en een overzichtelijke factuur. Bij klanten die nog maar kort klant bij je zijn, kun je daar de overzichtelijke offerte aan toevoegen. Er zijn ook nog aspecten die klanten ‘zeer belangrijk’ vinden. Zoals afspraken nakomen en snelheid van reageren.

Wat zijn customer service activiteiten?

Customer service is in de ogen van klanten een “hygiënefactor”; het moet gemakkelijk, snel en goed zijn. Klanten worden klant bij een bedrijf vanwege het merk, de kwaliteit van het product, de verkrijgbaarheid of de prijs, maar ze verlaten een bedrijf vanwege de slechte service.

Waarom een klantenportaal?

Met een klantenportaal speelt u in op de veranderende vraag naar selfservice-opties. Uw klanten hebben altijd toegang en kunnen daardoor locatie en tijdonafhankelijk hun zaken regelen op één plek. Daarmee maakt een klantenportaal het voor hen makkelijker om verzoeken en bestellingen door te geven.

Waarom is klantenbinding belangrijk?

Het verhogen van de klantenbinding, verhoogt de kans dat klanten, trouwe, terugkerende klanten worden die je winst enorm kunnen verhogen. Als je als bedrijf al een relatie met klanten hebt opgebouwd, gebaseerd op vertrouwen en tevredenheid met je dienst of product, dan wordt cross- en upsell veel gemakkelijker.

Waarom is klantretentie belangrijk?

Waarom is klantretentie belangrijk het behouden van klanten voordeliger is dan het aansluiten van nieuwe klanten. loyale klanten besteden meer en nemen vaker af dan dan nieuwe klanten. tevreden klanten een hogere kans hebben om jouw product of dienst(en) aan te bevelen aan anderen.

Wat betekent customer service representative?

“Als Customer Service Representative fungeer je als eerste aanspreekpunt van de organisatie wanneer klanten contact opnemen met de klantendienst. “Klanten kunnen bijvoorbeeld extra informatie opvragen rond een bepaald product of willen weten wanneer hun bestelling geleverd wordt.”

Wat is een service team?

Een ijzersterk customer service team is de drijvende kracht achter menig succesvol bedrijf. Klanten verwachten direct antwoord te krijgen op hun vragen en willen gemakkelijk contact kunnen opnemen met de organisatie via Whatsapp, LinkedIn, Instagram of telefoon.

Wat is een goede klantenservice?

Definitie van goede klantenservice Het volgende hoogst gewaardeerde antwoord is namelijk… Klanten willen snel antwoord op hun vragen, via het kanaal van hun keuze, op elk moment van de dag. Klanten willen hun problemen zelf oplossen, door gebruik te maken van self-servicemogelijkheden.

Wat is een goede customer service?

De definitie van goede service is veranderd

  • Snelle service (‘realtime’ of ‘altijd en overal’ in marketingtaal)
  • Persoonlijke service.
  • Een consistente ervaring gedurende de service.
  • Proactieve service, waarbij een oplossing wordt geboden voordat er überhaupt sprake is van een probleem of disruptie.

Waarom een webportal?

Waarom een webportaal? Een bedrijf kan een webportaal 24/7 beschikbaar stellen en kan alleen al op die wijze dienstverlening, serviceniveau en communicatie verbeteren. De persoonlijke, niet openbare omgeving van de gebruiker maakt het mogelijk om aan specifieke wensen en behoeften van die gebruiker tegemoet te komen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven