Wat is een L lens?

Wat is een L lens?

Lenzen uit de L-serie voldoen aan de hoogste eisen van professionele fotografen. De L-lenzen zijn stevig en duurzaam gebouwd. Hierdoor zijn de lenzen wat zwaarder van gewicht, maar kunnen zij ook gebruikt worden in zware omstandigheden.

Waar staat USM voor?

De afkorting USM staat voor Ultra Sonic Motor.

Wat is beter USM of STM?

Het verschil tussen USM en STM is dat USM sneller scherpstelt waar STM vloeiender scherpstelt, wat een voordeel is tijdens het filmen met een dSLR.

Wat betekent FT op lens?

Vaak zie je een macrobloemetje of het woord macro staan met daarachter een aantal waarden. In de voorbeeldfoto zie je 1.5m / 4.9ft staan. Dit betekent dat bij de desbetreffende lens de minimale afstand anderhalve meter is. Op het internet kun je een lijst vinden met de meeste objectieven en hun scherpstelafstand.

Wat is een DC lens?

DC. De afkorting DC staat voor Direct Crop en deze lenzen van Sigma zijn speciaal ontwikkeld voor Digitale spiegelreflexcamera’s met een APS-C sensor. Sigma’s DC lenzen kunnen niet gebruikt worden op de full frame camera’s van Canon of Sony.

Wat betekent lensmount?

Hoewel de geschiedenis van de lenzen nogal complex is, is het verschil tussen de lenzen eenvoudig uit te leggen. De A mount lenzen zijn gemaakt voor digitale spiegelreflexcamera’s van Sony en de E mount lenzen voor de systeemcamera’s. De A mount lenzen zijn geschikt voor maar 1 type beeldsensor: APS-C of full frame.

Welke lens past op canon?

Er zijn drie typen lenzen voor Canon-camera’s met verwisselbare lenzen: EF, EF-S en EF-M. Kies een lens die werkt met je camera.

Wat is scherpstelafstand?

Dit is de afstand waarop het objectief scherpstelt. Het objectief kan maar vanaf een bepaalde afstand scherpstellen, dichterbij niet. De scherpstelafstand wordt gegeven in cm of m vanaf de sensor, niet vanaf de voorkant van het objectief. Op de meeste body’s staat aangeven waar de sensor zich bevindt.

Wat is een Micro Four Thirds camera?

Een micro four thirds, of MFT sensor is 18 mm × 13.5 mm. Een APS-C sensor, de meest gangbare sensor in instapmodellen DSLR’s, is 23.6mm bij 15.8mm. De afmeting van de sensor heeft invloed op de beeldhoek, beeldkwaliteit maar bijvoorbeeld ook op de grootte van de camera.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven