Wat is een NAT?

Wat is een NAT?

Network Address Translation (NAT) is de mogelijkheid van een router om een openbaar IP-adres te vertalen naar een privé IP-adres en omgekeerd. Het voegt beveiliging toe aan het netwerk door de privé IP-adressen verborgen te houden voor de buitenwereld.

Wat is de rol van NAT in je thuisnetwerk?

De NAT-computer voorziet de andere computers in het thuisnetwerk van configuratiegegevens voor IP-adressen. De adresseringscomponent is een vereenvoudigde DHCP-server waarmee een IP-adres, een subnetmasker, een standaard-gateway en het IP-adres van een DNS-server worden toegewezen.

Wat is een DHCP server?

DHCP betekent Dynamic Host Configuration Protocol. De DHCP server kijkt welke IP adressn vrij zijn en kent het eerstvolgende IP adres dat vrij is toe aan een computer die verbinding met het thuisnetwerk wil maken. Het eerste IP adres in het thuisnetwerk is van uw router zelf.

Wat is een NAT tabel?

Alle verbindingsgegevens (IP-adressen, poorten, time-outs) worden in de zogenaamde NAT-tabel opgeslagen (strikt genomen is hier sprake van een PAT-tabel).

Is het water NAT?

Het eenvoudige antwoord is ja, water is nat. Wij hebben met elkaar afgesproken dat water nat is. De ervaring die je voelt wanneer je je hand in het water doet, namelijk de sensatie van een vloeibare stof die afgeeft en die toestaat dat je het kan doorklieven, is voor ons nat.

Wat is source IP?

Beschrijving van een WAIS-database. De source bevat onder andere een vermelding van de host waarop de WAIS-server draait, het IP-adres van de host, eventuele kostenaspecten, het e-mail adres van de beheerder en een omschrijving van de database. Source wordt ook gebruikt als afkorting van source code.

Wat is nat 2?

In de meeste gevallen biedt NAT-type 2 een uitstekende ervaring. De PS4 kan nagenoeg vlekkeloos verbinden met het internet en loopt minimale risico’s op door tussenkomst van beveiligingssoftware.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven