Wat is een opp basisschool?

Wat is een opp basisschool?

Een ontwikkelingsperspectief (OPP) wordt opgesteld voor leerlingen die extra ondersteuning krijgen en voor alle leerlingen die naar het praktijkonderwijs of het vso gaan. Het ontwikkelingsperspectief wordt opgesteld op basis van informatie van u als ouder(s), de school en soms ook de leerling zelf.

Wat staat er in een opp?

Voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, wordt een ontwikkelingsperspectief opgesteld. Hierin staat wat het uitstroomprofiel van de leerling is en welke onderwijsdoelen daarbij horen. Vroeger was dit het handelingsplan.

Waaraan moet een opp voldoen?

De verplichte onderdelen van het ontwikkelingsperspectief staan beschreven in de wet en zijn: de verwachte uitstroombestemming van de leerling. de onderbouwing van de verwachte uitstroombestemming van de leerling (met in elk geval een weergave van de belemmerende en bevorderende factoren)

Wat is een opp in het onderwijs?

Een ontwikkelingsperspectiefplan (opp) maakt u altijd voor het vastleggen van de extra ondersteuning (de passende aanpak) in de eigen school. De leerling zit of komt bij u op school en u gaat planmatig aan de slag om ervoor te zorgen dat de leerling kan leren en ontwikkelen in de setting van uw school.

Wat is het doel van een opp?

Het primaire doel van het OPP is de ontwikkelings kansen van leerlingen te optimaliseren: het belang van de leerlingen staat voorop. Scholen krijgen handvatten voor het opstellen, uitvoeren, monitoren en evalueren van een OPP en voor de wijze waarop zij de samenwerking met ouders kunnen vormgeven.

Is een opp verplicht?

Scholen voor speciaal onderwijs moeten voor iedere leerling een ontwikkelingsperspectief (opp) opstellen. Scholen voor primair en voorgezet onderwijs moeten een opp opstellen voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.

Wie stelt een opp op?

Het bevoegd gezag (schoolbestuur) stelt een ontwikkelingsperspectief vast voor: leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs (po en vo), die extra ondersteuning nodig hebben; leerlingen van een speciale school voor basisonderwijs (sbo);

Wat is een opp verslag?

Het ontwikkelingsperspectief geeft aan welk onderwijs en welke extra hulp de leerling nodig heeft om deze doelen te halen. De school kijkt naar de situatie thuis, in het gezin. Soms doet de school onderzoek en gebruikt medische gegevens als dat nodig is.

Waarom werken met een opp?

Wie maakt OPP?

Wie stelt het OPP voor een leerling op? Ieder bevoegd gezag maakt zelf de keuze welke functionaris(sen) binnen de school verantwoordelijk zijn voor het opstellen van het document. Wat is de rol van ouders en de leerling? De school voert op overeenstemming gericht overleg met de ouders over het ontwikkelingsperspectief.

Wat is het doel van het OPP?

Wat is een opp gesprek?

OPP staat voor Ontwikkelings Perspectief Plan. Het plan bestaat uit twee delen: het perspectiefdeel en het handelingsdeel. In het perspectiefdeel staat naar welke school de leerling waarschijnlijk zal gaan na deze school. Ouders, leerkracht en ambulant begeleider en de leerling voeren samen een gesprek over het OPP.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven