Wat is een redelijke thuiswerk vergoeding?

Wat is een redelijke thuiswerk vergoeding?

Een werknemer heeft geen recht op een vast bedrag als hij thuiswerkt. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) becijferde dat het een werknemer gemiddeld 2 euro per dag kost om thuis te werken. Dit bedrag is gebaseerd op uitgaven aan extra verbruik van elektriciteit, sneller internet, water en gas.

Hoeveel vergoeding thuiswerken?

Het Nibud berekende eerder dat thuiswerken gemiddeld zo’n 2 euro per dag per persoon kost. In november vorig jaar deed AWVN een soortgelijk onderzoek naar de wensen over thuiswerken. Daaruit bleek dat het overgrote deel van de werkgevers twee dagen per week thuiswerken een goed idee vindt.

Heb je recht op thuiswerk vergoeding?

Thuiswerkvergoeding. Je werkgever mag jou als werknemer een vergoeding geven voor de voorzieningen die je nodig hebt om thuis te werken. Zo’n vergoeding rekent de Belastingdienst tot de zogenaamde vrije ruimte. Dit betekent dat je geen belasting hierover hoeft te betalen.

Wat is de werkkostenregeling Belastingdienst?

Via de werkkostenregeling (WKR) kunt u als werkgever onbelaste vergoedingen aan uw werknemers geven. U mag ook zaken vergoeden waar een werknemer privé voordeel van kan hebben. Denk aan gereedschap, tablets, sportabonnementen of kerstpakketten.

Wat kost het thuiswerken?

Volgens het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) kost het thuiswerken gemiddeld € 2,00 per dag en bij een vijfdaagse thuiswerkweek zo’n € 43,30 per maand.

Waar heb je recht op bij thuiswerken?

De werkgever moet zorgen voor een gezonde en veilige werkplek voor de werknemer en voor een inrichting van de werkplek die aan de persoonlijke eigenschappen van de werknemer is aangepast. Dit geldt ook voor je thuiswerkplek. Dit wordt de ‘zorgplicht’ van de werkgever genoemd.

Waar recht op bij thuiswerken?

Er is in Nederland nog geen wettelijk recht op thuiswerken. Wel heb je als werknemer op grond van de Wet Flexibel Werken het recht je werkgever te verzoeken om vanuit huis te mogen werken. Je werkgever mag dit verzoek weigeren, maar moet hierover wel met jou in gesprek gaan.

Wat is WKR 2021?

U mag onder de werkkostenregeling een gedeelte van uw fiscale loon besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor uw werknemers. Dat is de vrije ruimte. De vrije ruimte over uw fiscale loon tot en met € 400.000 is in 2020 en 2021 verhoogd van 1,7% naar 3%.

Wat valt er onder de werkkostenregeling 2020?

De regeling voor de werkkostenregeling geldt voor:

  • Maaltijden in de kantine en op kantoor.
  • Kerstpakketten.
  • Parkeergelden (vergoeding boven € 0,19).
  • Internet thuis (mits tenminste 10% zakelijk gebruik).
  • Fiets, scooter en dergelijke.
  • Personeelsactiviteiten.
  • Persoonlijke verzorging.
  • Producten uit eigen bedrijf.

Heb ik recht op thuiswerken?

Ook geven nu meer dan de helft van de werkgevers een vergoeding voor thuiswerken. Maar een wettelijk recht op thuiswerken vinden ze niet nodig. Volgens de AWVN vindt 60 procent van de werkgevers dat twee dagen thuiswerken, drie dagen op kantoor de norm moet worden voor het werk.

Wat moet een werkgever faciliteren bij thuiswerken?

Heeft een werknemer recht op thuiswerken?

Heeft iedere werknemer recht op thuiswerken? ‘Nee. De Wet flexibel werken regelt wel dat een individuele werknemer een verzoek kan doen om aanpassing van arbeidsduur, werktijd en arbeidsplaats. Elke werknemer die minimaal een halfjaar bij een werkgever in dienst is kan zo’n verzoek doen, de motivatie maakt niet uit.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven